06 mai 2024 | 11:23

Ce se întâmplă dacă reduci zahărul în prăjituri, de fapt. Multe gospodine cred că e bine să procedeze aşa

Diverse
Ce se întâmplă dacă reduci zahărul în prăjituri, de fapt. Multe gospodine cred că e bine să procedeze aşa
Secretele patiserilor, dezvăluite. Ce greșeli să eviți să faci când pregătești deserturi. Ce se întâmplă când reduci zahărul în prăjituri.

Multe gospodine obișnuiesc să reducă zahărul adăugat în compoziția unei prăjituri, crezând că procedează corect. Sau, deopotrivă, să facă opusul. Doar că această tehnică influențează prăjiturile în mod negativ. Schimbă nu numai gustul, ci și textura și aspectul estetic al deserturilor.

Reducerea cantității de zahăr într-o rețetă poate avea multe consecințe neașteptate. Pe toate le descoperi însă, după procesul de coacere, când este deja prea târziu pentru a mai schimba ceva. Zahărul face mai mult decât să îndulcească un preparat. El îl frăgezește, caramelizează, dar nu numai.

Ce se întâmplă când reduci zahărul în prăjituri

Să spunem că nu vrei să consumi foarte mult zahăr, așa că decizi să reduci cantitatea acestuia în prăjituri. Ce vei observa, la final, când vei scoate deserturile din cuptor este că ele vor fi semnificativ de uscate, mai dense, mai fade și totodată mai coapte decât altele.

De obicei, când adaugi în compoziția unei prăjituri mai puțin zahăr decât cel indicat în rețetă, cantitatea finală va fi mai mică decât cea pe care ți-ai propus să o pregătești. De asemenea, va fi nevoie să ții deserturile mai mult timp în cuptor pentru a se coace.

Ce se întâmplă când pui prea mult zahăr în prăjituri

Dacă vei respecta cantitatea de zahăr indicată în rețetă, prăjiturile vor ieși întotdeauna moi, fragede și perfecte față de celelalte. Ce se întâmplă când, dintr-o greșeală sau alt motiv, adaugi prea mult zahăr în compoziția deserturilor? Nu vor fi doar mai dulci. Rezultatele sunt mult mai complexe.

Prăjiturile cu mai mult zahăr decât cel indicat în rețetă vor avea margini crocante, iar mijlocul blatului va fi lăsat spre fundul vasului în care au fost coapte. Riscul ca deserturile să se lipească de tava în care le-ai pus la cuptor este mult mai mare în astfel de circumstanțe.

Cum influențează ingredientele gustul, textura, dar și aspectul estetic al prăjiturilor

Situațiile expuse anterior vin în susținerea ideii că cel mai bine, când pregătești deserturi, este să respecți rețeta unei gospodine cu experiență în domeniu. Fiecare ingredient îndeplinește funcții esențiale pentru ca prăjitura finală să iasă perfectă, atât din punct de vedere al gustului, cât și al texturii.

Acum știi că, dacă reduci zahărul într-o rețetă, dar și dacă mărești cantitatea ingredientului, nu doar gustul va fi modificat, ci va avea de suferit și textura, dar și aspectul estetic al desertului nu va mai fi același. Un desert merită savurat din plin, dacă este preparat după rețetă!

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Zodiile care vor trăi un miracol divin în ianuarie 2025. Astrele se aliniază pentru acești nativi
Click.ro
Agresiune în Parlament: Jurnalistă, hărțuită de Diana Șoșoacă și Makaveli. „Mamă, cum a fugit!”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Taxa specială care scumpește cazările și ne pune la plată. Hotărâre importantă
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Călin Georgescu, blocat! Elon Musk, anunț despre România: Cum să nu fie dictator?
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
HIDROELECTRICA dă BANII ÎNAPOI! Facturile pentru DOUĂ luni au fost GREȘITE
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro