Ce se întâmplă dacă pui vaselină pe păr, dinți, degete sau pe ventuza din baie. Trucurile sunt geniale!

Ce se întâmplă dacă pui vaselină pe păr, dinți, degete sau pe ventuza din baie. Trucurile sunt geniale!
Trucuri cu vaselină: cum poți să o folosești?

Majoritatea oamenilor au diverse tabieturi atunci când vine vorba despre igiena personală și nu mereu apelează la tratamente de la salon ori produse speciale din magazine de profil. Câțiva folosesc vaselină de păr pe care o pun pe dinți sau pe degete ori pe păr. Ce se întâmplă dacă faci asta și la ce te ajută? Ce trebuie să știi despre acest truc ce a ajutat multe persoane?

Truc incredibil cu vaselină: cum te ajută la îngrijire?

Poate sunt încă unii oameni care nu știu sau nu preferă să folosească de obicei vaselină, dar află că ea a apărut pe piață în urmă cu aproximativ 150 de ani.

După atâția ani, încă este preferata dermatologilor. Ea este un produs universal și poate fi folosit în mai multe domenii, motiv pentru care este bine să o ai la îndemână în dulapul de la baie.

Ea este un amestec de uleiuri minerale și ceară și formează o substanță semisolidă care seamănă cu un jeleu. Produsul nu s-a schimbat mult de-a lungul anilor de când Robert Augustus Chesebrough l-a descoperit în 1859.

Bărbatul a observat atunci că muncitorii din industria petrolieră foloseau jeleul lipicios pentru a-și vindeca răni sau arsuri. Aceasta a văzut că funcționează în cele mai multe din cazuri și a decis să împacheteze produsul și să îl pună pe piață, la dispoziția oricui.

Petrolul este ingredientul de bază care ajută la sigilarea pielii cu o barieră protectoare la apă, lucru care ajută pielea să se vindece și să rețină umiditatea, în cele din urmă cicatrizând locul afectat.

Poate nu știai, dar vaselina vindecă zgârieturile și arsurile minore ale pielii, conform unui studiu. Trebuie să te asiguri însă că suprafața pe care o aplici este curată și dezinfectată corespunzător.

La ce te mai ajută?

Dacă nu faci asta, bacteriile pot rămâne blocate în interior și pot să încetinească procesul de vindecare. De asemenea, produsul este o loțiune bună pentru față și corp pe care o poți aplica după duș.

Este foarte hidratantă și împiedică uscarea pielii. Mai mult decât atât, poți să scapi de vârfurile uscate tot cu ajutorul vaselinei.

Aplică soluția pe vârfuri și lasă peste seară sau măcar câteva ore, ulterior spală părul așa cum o faci de obicei și usucă-l. Vaselina împiedică și rujul să se lipească de dinți.

Dacă știi că ai un ruj mai dificil, poți să o folosești pentru a evita o situație incomodă. Freacă puțină vaselină pe dinți înainte de a aplica rujul dorit și zâmbește cu încredere.