Ce se întâmplă dacă pui sare în paharul cu vin. Niciun român nu știe acest truc genial!

Ce se întâmplă dacă pui sare în paharul cu vin. Niciun român nu știe acest truc genial!

Poate nu știați, dar specialiștii pun sare în paharul de vin ca să îmbunătățească aroma acestuia. Astfel, The Independent notează că un vin mai ieftin asupra căruia ai dubii în privința gustului îl poți transforma într-un produs excelent.

Ce se întâmplă dacă pui sare în paharul cu vin

Poate vi se pare ciudat, însă înainte de a turna vinul în pahar, adăugați un praf de sare. De altfel, Nathan Myhrvold, un fost manager al departamentului tehnologic al Microsoft, a descoperit că un vârf de sare în pahar poate să netezească și echilibra gustul unui vin. Acesta a testat metoda prima oară acum câțiva ani, notează The Wall Street Journal.

În plus, acesta mai povestește că era la o vinărie, atunci când cineva a spus că și-ar dori ca paharul de Cabernet să fie mai gustos și să nu mai aibă o aromă atât de puternică de fructe. Atunci, Myhrvold a adăugat puțină sare în pahar. Gustul vinului s-a îmbunătățit apoi, iar toți cei de la masă i-au urmat gestul.

De altfel, pentru iubitorii vinului, echilibrarea aromelor este importantă, de aceea există o listă destul de lungă cu tehnici în acest sens. Spre exemplu, unii merg pe varianta decantării masive, cu ajutorul blenderului.

Sigur, s-ar putea să nu vă permiteți vinuri mai scumpe, dar cu puțin condiment, nimeni nu va ști că serviți o cutie modestă de Merlot. Nu-i așa?

Este cunoscut faptul că sarea ajută la îmblânzirea tăriei băuturii, dar şi la balansarea aromelor vinului.

De ce să pui sare în cafea

Deși pare greu de crezut, este adevărat! Sarea este bună și în cafea. Astfel, tot mai multe persoane aleg să își pună sare în ceașca de cafea, înainte de a lua prima înghițitură. Nu este o greșeală, ci un truc ce va transforma total băutura preferată la primele ore ale dimineții. De altfel, un studiu realizat recent a demonstrat că ionii de sodiu din sare au capacitatea de a „tăia” gustul amar al cafelei. Așadar, cu numai un praf de sare, poți crește aroma băuturii din ceașcă.

Acest truc neconvențional i-a fermecat chiar și până și pe cei mai înrăiți consumatori de cafea. În ciuda așteptărilor unora, adăugarea unui praf de sare nu îi va face deloc gustul sărat.

Cafeaua este o sursă naturală de energie. Aceasta stimulează sistemul nervos, care poate declanșa un șir de procese care au ca rezultat final descompunerea grăsimii din corp în acizi grași liberi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI