Ce se întâmplă dacă pui măr ras pe tocătorul din bucătărie. Sigur nu știai acest truc secret!

Ce se întâmplă dacă pui măr ras pe tocătorul din bucătărie. Sigur nu știai acest truc secret!
Ce se intampla daca pui mar ras pe tocatorul din bucatarie. Sigur nu stiai acest truc secre!

Punem pariu că nu știai ce se întâmplă dacă pui măr ras pe tocătorul din bucătărie. Acest truc genial te ajută să scapi de multe probleme. Îți este la îndemână și te scapă de multe probleme. Cum îți poți dezinfecta tocătorul de lemn folosind acest aliment incredibil.

Cum cureți tocătorul de lemn cu felii de măr

Este foarte important să dezinfectăm suprafețele de tăiere din lemn, pentru a le scăpa de bacterii și microbi care se înmulțesc în crăpături, așchii, suprafețe netede și aspre, hrănindu-se cu reziduuri alimentare.

Tocătoarele de lemn trebuie spălate și curățate cu simț de răspundere, după fiecare utilizare, în special după ce ai tăiat carnea și peștele crud. Reziduurile de suc de carne și de țesut de pește absorbite pot declanșa dezvoltarea stafilococului auriu și a bacilului botulinic.

Tocătorul de lemn trebuie spălat în apă caldă cu o soluție de săpun. În cazul în care produsul este fabricat din lemn masiv de esență tare, specialiștii îți recomandă să speli

În cazul în care fundul de lemn este făcut din placaj, bambus laminat sau scânduri de lemn de diferite grade de duritate, atunci recomandarea specialiștilor este să-l speli manual.

Un truc genial este să folosești zeamă de lămâie pentru a scăpa de mirosurile enervante și persistente, precum cele de usturoi, icre sau ceapă.

De asemenea, poți dezinfecta tocătorul de lemn folosindu-te de banalele mere, pentru a împrospăta și a da o aromă neutră lemnului.

Câteva trucuri care te ajută să dezinfectezi tocătorul de lemn

Tot ce trebuie să faci este să razi un măr pe o răzătoare fină și să întinzi feliile pe întreaga zonă timp de 10 minute. Nu lăsați amestecul pentru o perioadă mai lungă de timp, deoarece pot rămâne urme întunecate pe suprafață (din cauza oxidării fierului).

După ce ai tăiat alimentelor grase pe placajul de lemn, poate vei observa că rămân unele pete pe tocător. Ei bine, iată cum poți scăpa de ele:

  • Freacă lemnul cu ulei sau vaselină pentru a uniformiza culoarea suprafeței.
  • Îndepărtează petele cu sare, suc de lămâie, oțet sau pastă de dinți.
  • Aplică oțet timp de 10 sau 12 minute pe pată. Funcționează ca un diluant extrem de eficient.