Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu și oțet pe oglinzi. Sigur vei repeta metoda

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu și oțet pe oglinzi. Sigur vei repeta metoda
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu și oțet pe oglinzi

Bicarbonatul de sodiu este mâna dreaptă a gospodinelor, scoțându-le mereu din primejdie, așa că este celebru pentru puterea sa de a șterge, degresa și împrospăta.

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu și oțet pe oglinzi?

Bicarbonatul de sodiu este un compus natural din categoria sărurilor și este una dintre cele mai sigure substanțe din câte există. De altfel, el are o mulțime de întrebuințări. ”Praful magic” poate fi utilizat peste tot prin locuință și nu numai. Rezumându-ne la casă, el poate face minuni, în combinație cu oțetul.

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu și oțet pe oglinzi. Sigur vei repeta metoda
Poți curăța rapid geamurile cu bicarbonat de sodiu și oțet
  • Bicarbonatul de sodiu curăță geamurile și oglinzile. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o cană cu apă caldă într-un recipient cu pulverizator, o linguriță cu oțet alb și una cu bicarbonat de sodiu. Agiți bine, apoi pulverizezi soluția pe geamurile ori oglinzile pe care dorești să le cureți. În cele din urmă, ștergi cu o cârpă curată, iar suprafața pe care abia ai curățat-o va străluci.

Alte metode ajutătoare

  • Pentru a curăța și a dezinfecta podelele, puneți o jumătate de ceașcă de bicarbonat într-o găleată cu apă caldă. Introduceți mopul ori buretele în amestecul făcut, frecați și clătiți. Unde mai rămân pete, totuși,  utilizați bicarbonat de sodiu amestecat cu suc de lămâie.
  • Pentru a îndepărta urmele de grăsime, se folosește o pastă din bicarbonat de sodiu, săpun lichid de vase și sare. Aplicați amestecul pe pată și lăsați să acționeze timp de cinci minute, apoi frecați și clătiți.
  • Pentru a curăța suprafețele din bucătărie și baie, pune într-o solniță bicarbonat de sodiu și împrăștie pudra pe locurile dorite. Cu un burete umed și curat începe să freci suprafețele, apoi clătește foarte bine. Poți adăuga câteva picături de ulei esențial de lavandă ori de ceai, pentru un miros plăcut. În acest fel poți curăța suprafețe precum: faianță, căzi de baie, chiuvete, aragaz.
Urmăriți Playtech.ro și pe