Ce se întâmplă dacă nu transmiţi indexul la curent. Anunţul făcut de cei de la ENEL
Toți românii ar fi indicat să comunice lună de lună companiei la care sunt clienți indexul la curent. Cei care fac asta au mai multe avantaje. Ce se întâmplă dacă nu transmiţi indexul la curent. Anunţul făcut de cei de la ENEL.
La ce trebuie să te aștepți dacă nu transmiți indexul la curent. Furnizorii ne sfătuiesc să o facem în fiecare lună
Românii care citesc și transmit lunar indexul la curent, în perioadele dedicate, comunicate de companie, vor ști cu exactitate cât au de plată, respectiv cât au consumat în lunile anterioare, astfel că își pot gestiona consumul în funcție de nevoi.
Lucrurile nu stau așa, iar cei mai mulți dintre consumatori nu transmit niciodată indexul sau îl comunică doar ocazional.
Cum se comunică indexul la Enel
Cei care sunt clienți Enel, spre exemplu, pot comunica indexul prin apel telefonic sau prin intermediul aplicației.
„Citirea și transmiterea periodică a indexului la electricitate sau gaze naturale, în perioadele dedicate, te ajută să plătești exact cât consumi și să îți administrezi consumul, așa cum îți dorești, în funcție de nevoile tale.
Transmiterea indexului, denumită și Autocitire ne ajută pe noi, furnizorul tău, să emitem facturile periodic, pe baza consumului tău real”, a transmis compania Enel.
Ce trebuie să mai știe clienții
De asemenea, numărul unde se transmite citirea indexului este gratuit, iar românii trebuie să știe că acesta poate fi identificat ușor pe fiecare factură.
„În plus, este un serviciu gratuit pentru toți clienții Enel, iar intervalul de transmitere periodică a indexului îl identifici ușor pe orice factură de-a ta”, mai menționează compania, pe site-ul propriu.
Ce se întâmplă în cazul în care nu comunici indexul
În cazul în care consumatorul nu transmite indexul, factura se va emite în urma convenției de consum încheiate între client și furnizor.
Astfel, prin aceasta se estimează și se agreează, de comun acord, cantitatea de energie pe baza căreia furnizorul va factura consumul de energie, în cazul în care clientul nu transmite indexul consumului către acesta.
Electrica Furnizare, anunț despre trimiterea indexului
De asemenea, convenția de consum se aplică atât în cazul clienților persoane fizice, precum și în cazul clienților persoane juridice, fiind partea integrantă din contractul cu furnizorul de energie electrică, mai transmite Enel.
„Indexul este un grup de cifre afișat de contorul tău, acesta indicând cantitatea de energie electrică pe care o consumi la locul tău de consum. Transmiterea indexului autocitit constă în comunicarea către furnizorul tău, în intervalul menționat pe factura de energie electrică, a indexului indicat de contor”, transmite și Electrica Furnizare.