Unele gospodine obișnuiesc să lase, în weekenduri, un vas cu oțet lângă aragazul din bucătărie. Te-ai întrebat vreodată care este motivul pentru care procedează astfel? În materialul de astăzi, îți vom explica ce efecte are soluția naturală asupra aerului din încăpere. Iată cum să procedezi!
Oțetul este un ingredient sigur, ecologic și ieftin, ce poate fi utilizat pentru a curăța aproape orice. Deși există tipuri diferite de produs, gospodinele îl folosește adesea pe cel alb distilat. Și la activitățile culinare, și în sarcinile de curățenie.
Fiind în fapt un lichid limpede, cu gust acru din cauza alcoolului fermentat, oțetul prezintă niveluri diferite de acid acetic și apă. În funcție de acestea, poți să determini ce tip de oțet este potrivit pentru sarcinile ce te interesează, după cum vei observa mai jos.
Oțetul amestecat cu cantități diferite de apă dă nașterea unor tipuri diferite de soluție. Ce trebuie să știi este că o diferență de un procent în conținutul de acid acetic este semnificativă.
Probabil ai folosit deja oțetul în bucătărie la sarcini culinare sau pentru a face curățenie pe diverse suprafețe. L-ai lăsat vreodată într-un bol, peste noapte, lângă aragaz? Dacă nu ai făcut acest lucru, îți vom explica noi ce efect are. Multe gospodine folosesc tehnica menționată pentru a scăpa de mirosuri.
Dacă gătești, cu siguranță bucătăria prezintă mirosuri specifice mâncărurilor preparate. Poate ții fereastra deschisă o mult timp sau apelezi la un odorizant care să înlăture, măcar parțial, arome persistente. Poți scăpa însă, complet de mirosul de mâncare doar lăsând oțet peste noapte în bucătărie.
Pur și simplu pune oțet alb distilat (nu alt tip) într-un bol sau castron și așază vasul lângă aragazul sau cuptorul în care ai gătit mâncare. Lasă-l să stea peste noapte. A doua zi dimineață, aerul din încăpere va fi purificat. Nici nu vei recunoaște că ai gătit în ziua precedentă!