Ce se întâmplă dacă îți pui mentă la geam, în ghiveci. Trucul genial e știut doar de bunicii de la țară

Ce se întâmplă dacă îți pui mentă la geam, în ghiveci. Trucul genial e știut doar de bunicii de la țară
Trucul iefin și cu eficiență maximă

Este parfumată, cu creștere rapidă, verde și completează aromele fructelor, legumelor și a cărnii. Are propria sa aromă de înghețată. Deci, ce nu este de iubit la mentă? În afară de proprietățile sale gustative, menta mai poate fi folosită și la alte lucruri. Trucul este simplu, dar este genial, mai ales dacă ai probleme cu insectele.

Menta este un insectifug natural

Este o certitudine faptul că insectifugii pe bază de plante au fost folosiți de generații în practica tradițională ca protecție personală împotriva țânțarilor. Un truc simplu, încă de pe vremea bunicilor, este de a folosi menta, dar nu oricum, ci punând-o în dreptul geamului, într-un ghiveci de flori. Menta nu numai că respinge țânțarii, ci și multe alte insecte, cum ar fi furnicile, puricii, muștele și moliile.

Cel mai important beneficiu al utilizării insectifuge naturale este că florile, legumele și plantele nu sunt expuse la toxine dăunătoare. Aceste toxine, în afară de a vă dăuna plantelor, florilor sau legumelor, pot dăuna animalelor, poate dăuna copiilor care se joacă chiar și în casă.

Menta este cunoscută pentru respingerea multor insecte și dăunători. De asemenea, ține la distanță rozătoarele și țânțarii. Menta este o specie de plantă cunoscută pentru aroma sa care ține insectele la distanță și, prin urmare, menta acționează ca un insectifug natural.

Utilizarea spray-ului de mentă gata preparat ca un agent natural

Puteți să vă faceți propriul ulei esențial pentru a trata insectele din casă ca o alternativă față de pesticidele convenționale. De asemenea, puteți face un spray pe bază de mentă pe care-l pulverizați în grădină sau prin casă, ca un agent natural insectifug pentru respingerea diferitelor insecte precum gândaci, furnici, țânțari, etc.

Folosiți 1 cană de alcool și 1/4 cană de ulei esențial de mentă. Pur și simplu adăugați ingredientele într-o sticlă de plastic cu mâner și agitați înainte de utilizare. Pulverizați soluția pe piele ca un produs anti-țânțari înainte de a ieși în aer liber. Puteți să-l pulverizați și în locuri din casă.

Plantarea de mentă în grădină poate acționa ca un agent de respingere pentru insecte și țânțari. Cu toate acestea, cultivarea mentei poate fi un proces descurajant. Dacă creșteți menta în casă, aceasta te va ajuta să respingi țânțarii, puricii și muștele albe. Menta este o metodă ieftină de alungare a insectelor enervante, precum țânțarii, dar și a celorlalte insecte dăunătoare.