02 aug. 2022 | 10:34

Ce se întâmplă dacă bei apă din mare. La ce pericol te poți expune

Diverse
Ce se întâmplă dacă bei apă din mare. La ce pericol te poți expune
Ce se intampla daca bei apa din mare

Chiar dacă, atunci când te duci la plajă, nu te-ai gândi pentru o secundă să bei apă de mare, există persoane care au încredere în presupusele beneficii ale consumului de apă de mare sterilizată și îmbuteliată în doze mici. Miturile au fost spulberate. Ce se întâmplă, de fapt, când consumi acest lichid.

De ce nu e recomandat să bei apă de mare

Această practică nu este nouă, ci a început să devină populară la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. Cel mai mare promotor al acestuia a fost fiziologul și naturalistul francez Rene Quinton.

Acesta a inventat „plasma lui Quinton”, o soluție de apă de mare filtrată care se presupune că ar putea trata numeroase boli și infecții, atât la copii, cât și la adulți, pe lângă întărirea sistemului imunitar.

Câțiva zeci de ani mai târziu, foarte multe studii au infirmat proprietățile aproape miraculoase ale acestui amestec, dar ipoteze neadevărate despre beneficiile consumului apei de mare au reușit să ajungă în vremurile noastre.

Cu alte cuvinte, încă există persoane care sunt convinse de faptul că este sănătos să bei apă de mare, crezând că prin acest proces, organismul uman s-ar purifica. De asemenea, oamenii de știință susțin că apa de mare nu prezintă beneficiul de a te face să pierzi în greutate, demontând un alt mit urban.

„Toate aceste beneficii posibile ale apei de mare sunt direct false, nu sunt dovedite științific.”, spune tehnologul alimentar Mario Sanchez, potrivit publicației La Vanguardia.

Citește și Stațiunea care a întrecut Mamaia pe litoralul românesc. Se construiesc cele mai multe hoteluri și blocuri

Apa de mare este foarte sărată și poate duce la deshidratare severă

În ceea ce privește discuția despre controversatele cure de detox pe care oamenii le adoptă din ce în ce mai des, specialiștii susțin că acestea nu ar fi necesare:

„Conceptul de detoxifiere este deja greșit în sine, pentru că organismul nostru nu are toxine pe care trebuie să le elimine magic prin orice aliment. Funcția excretorie este deja îndeplinită de rinichii și ficatul nostru.

În cazul în care suferim cu adevărat de o problemă la rinichi sau la ficat care împiedică eliminarea corectă a toxinelor, nici aceste produse nu ne-ar ajuta”, adaugă Laura Girona, dietetician-nutriționist.

De asemenea, apa de mare conține multă sare și poate deveni un pericol pentru organismul uman, dacă este consumată în exces. Experții susțin că apa de mare, din cauza conținutului ridicat de sare, poate provoca deshidratare ușoară sau severă, care ar putea duce la anumite probleme de sănătate.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Decizia luată de Guvern. Când se plătesc pensiile de Paște
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro