Ce se întâmplă dacă arunci bicarbonat de sodiu în foc. Trucul genial pentru orice bucătar

Ce se întâmplă dacă arunci bicarbonat de sodiu în foc. Trucul genial pentru orice bucătar
Ce se intampla daca arunci bicarbonat de sodiu in foc

Punem pariu că ți s-a întâmplat și ție să ai parte de un mic foc cu grăsime în bucătărie, nu-i așa? Ei bine, aceste „incendii” sunt cauzate de uleiul de gătit care devine prea fierbinte. Un vas de ulei poate lua foc în doar câteva minute, dacă nu este supravegheat, așa că trebuie să acționăm cu multă grijă în bucătărie.

Ce se întâmplă dacă arunci bicarbonat de sodiu în foc

Toți am trecut prin asta. Se întâmplă, uneori, să pornească un mic foc pe aragaz și să nu știi ce să faci mai întâi. Primul pas care trebuie făcut, în cazul în care ia foc grăsimea în bucătărie, este să oprești imediat căldura.

E important să acoperi flăcările cu un capac metalic sau o foaie pentru biscuiți, dar să nu arunci niciodată apă pe foc. Gospodinele și gospodarii au găsit cel mai bun truc pentru a scăpa de o situație neplăcută. Ce se întâmplă dacă arunci bicarbonat de sodiu în foc.

Este foarte important ca focul să fie acoperit cu un capac de metal, pentru a evita pătrunderea oxigenului care implifică flăcările. Trucul care nu dă niciodată greș este cel cu bicarbonatul de sodiu.

Știai că bicarbonatul de sodiu va stinge focurile mici de grăsime? Tot ce trebuie să faceți este să aruncați cu generozitate bicarbonat pe flăcări până când acestea se vor stinge. În cazul în care nu ai bicarbonat de sodiu la îndemână poți folosi și sarea de masă, care va avea același efect. Pe de altă parte, nu este recomandat să utilizezi praf de copt, făină sau altceva decât bicarbonat de sodiu sau sare pentru această etapă.

Cum cureți mașina de spălat cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu a devenit, în ultimul an, salvatorul gospodăriei. Proprietățile sale miraculoase pot fi folosite în diverse domenii și pentru a curăța aproape orice. De exemplu, bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat pentru a spăla cuva și garnitura de cauciuc ale mașinii de spălat.

Soluția pe care trebuie să o prepari va fi un amestec dintre un sfert de cană de bicarbonat de sodiu și un sfert de cană de apă. Acest lichid se pune în compartimentul pentru detergent, iar în cuvă se vor adăuga două căni de oțet alb. Pornește mașina la un ciclu de 15 minute și lasă soluția să își facă treaba. Același amestec poate fi folosit și pentru garnitura de cauciuc a aparatului electrocasnic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI