Popeye Marinarul știa el ce știa, atunci când consuma spanac pentru a căpăta puteri și, astfel, putea să o salveze pe Olive Oil, de fiecare dată când domnița se afla în pericol. Spanacul are numeroase beneficii asupra organismului uman. Ce se întâmplă dacă îl consumi, alături de o linguriță cu miere.
În arta culinară, spanacul se poate consuma în formă crudă sau gătită, în mâncare sau pur și simplu atunci când pui câteva frunze într-un blender, pentru a face un smoothie gustos și hrănitor.
Poate nu știai asta până acum, dar spanacul are mai multe întrebuințări utile, decât cea de a-l pune în mâncare. De exemplu, această verdeață se folosește cu succes și în industria cosmetică, în preparea unor măști de față care hidratează tenul.
De ce? Explicația este simplă. Spanacul conține retinol, un ingredient de frumusețe care le permite domnișoarelor să păcălească trecerea timpului și să șteargă câțiva ani de pe chip.
Una dintre cele mai populare măști de față pe care le folosesc femeile, o dată pe săptămână, este făcută din spanac și miere. Iată toate ingredientele de care ai nevoie, pentru a o prepara chiar la tine în baie.
Se spală frunzele de spanac înainte de a le tăia. Apoi, se adaugă frunzele împreună cu celelalte ingrediente într-un blender și se amestecă până la omogenizare.
Masca rezultată se aplică pe față cu ajutorul unei pensule sau cu degetele. Las-o să acționeze timp de 15 – 20 de minute. Apoi, clătește chipul cu apă caldă din abundență și aplică, ulterior, un strat de cremă hidratantă.
Această mască face minuni pentru femeile care au un ten gras sau mixt. Motivul? Ei bine, mierea acționează asupra inflamației de pe piele din cauza acneei, iar sucul de lămâie te ajută să reglezi producția de sebum a feței.
De asemenea, mierea și spanacul pot fi folosite și pentru a crea diferite măști pentru părul uscat și tern, ce are nevoie de puțină strălucire.