Ce se întâmplă cu vremea. Meteorologii au făcut anunțul despre un nou ciclon care ar putea ajunge deasupra României

Ce se întâmplă cu vremea. Meteorologii au făcut anunțul despre un nou ciclon care ar putea ajunge deasupra României
Ce se întâmplă cu vremea. Meteorologii au făcut anunțul despre un nou ciclon care ar putea ajunge deasupra României /INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Specialiștii anunță noi schimbări ale vremii, iar fenomenele sunt valabile până mâine, la ora 20:00. Astfel că, în zona peninsulei Iberice se înregistrează prezența unui ciclon, dar și zona centrală a Europei este afectată de un anticiclon ce permite deplasarea unei mase de aer cald către România.

Ce se întâmplă cu vremea. Meteorologii au făcut anunțul despre un nou ciclon care ar putea ajunge deasupra României

În astfel de condiții, temperaturile vor crește, mai ales în jumătatea sudică a țării, este anunțul meteorologilor. Se poate ajunge astfel, chiar și la temperaturi de 20 de grade Celsius, îndeosebi la câmpie și la deal. Sâmbătă va fi cea mai călduroasă zi, iar mercurul din termometre poate ajunge chiar și la 28 de grade Celsius.

De asemenea, prezența unui ciclon în zona Peninsulei Iberice, dar și a unui anticiclon în zona cebtrală a Europei, pentru următoarele două zile, va favoriza deplasarea unei mase de aer cald spre România.

Așadar, în intervalul mai sus menționat, vremea se va încălzi, în special în jumătatea de Sud a țării. Pe parcursul zilei de vineri, vor atinge și vor depăși chiar 20 de garde C, în special în zonele de câmpie și de deal.

Vreme călduroasă sâmbătă

Sâmbătă însă, încălzirea va atinge apogeul, așadar, în partea de Sud și de Sud-Vest a țării, se vor atinge frecvent 25 de grade C, urmând ca în zonele de câmpie din Olt, Dolj și Mehedinți, să se poată atinge, izolat, valori de 27..28 de grade Celsius. Vântul nu va sufla cu putere, maxim moderat, dar cu unele intensificări în centrul țării și în zonele de munte.

Cu toate acestea, vremea se va răci însă sâmbătă în Nordul și Nord-Estul țării, urmând ca în aceste zone, dar și în Transilvania și zonele montane să apară averse, probabil însoțite de descărcări electrice.

La începutul săptămânii viitoate ne așteptăm însă la o răcire bruscă a vremii, se spune pe pagina de Facebook ”Furtuni România – Prognoze, avertizări şi analize meteo”.