Ce se întâmplă cu voucherele sociale de 250 de lei înainte de Crăciun. Anunţ important pentru români

Ce se întâmplă cu voucherele sociale de 250 de lei înainte de Crăciun. Anunţ important pentru români
Voucherele sociale de 250 de lei continuă și în 2023

Luna decembrie, cel puțin teoretic, este ultima lună în care MIPE va emite vouchere sociale  de 250 de lei. Programul „Sprijin pentru România” este pe ultima sută de metri, cel puțin asta se știe acum. Recent, însă, guvernanții anunțau posibilitatea prelungirii programului și în 2023. Premierul Ciucă era cel care făcea acest anunț. Deocamdată vorbim despre ce se întâmplă cu voucherele sociale de 250 de lei înainte de Crăciun. Anunţul este important pentru românii care au beneficiat de aceste ajutoare.

Voucherele continuă și în 2023

Până de curând se punea problema sistării programului „Sprijin pentru România”, începând cu anul viitor.

Numai că, într-o intervenție recentă, premierul Ciucă anunța varianta prelungirii, dar era nevoie de avizul favorabil de la Comisia Europeană.

Avizul era necesar, datorită faptului că banii din proiect veneau prin PNRR, program asumat de guvern.

Avem totuși o veste bună, venită direct de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, și anume că programul va merge mai departe și în 2023. Anunțul a fost făcut într-un comunicat, publicat de minister pe 18 noiembrie:

„România a primit asigurări că toate Programele aferente perioadei 2021–2027 vor fi aprobate în cursul acestui an, astfel a fost eliminat riscul ca țara noastră să piardă aproximativ 5,2 miliarde euro din totalul alocării de peste 30 de miliarde de euro.

Comisia Europeană a agreat posibilitatea alocării de fonduri pentru a sprijini populația vulnerabilă prin suportarea unei părți din costurile cu facturile la energie (termică, gaz, curent electric).

De asemenea, urmare a discuțiilor, programul „Sprijin pentru România” prin care se oferă vouchere sociale în valoare de 250 de lei o dată la două luni către persoanele vulnerabile, pentru achiziția de alimente și mese calde, va fi prelungit.”, se arată în comunicatul MIPE din 18 noiembrie a.c.

Pe 20 decembrie intră voucherele sociale de 250 de lei, înainte de Crăciun

Având în vedere că mai este puțin până pe 25 decembrie, și că este o zi liberă, s-a luat decizia la nivel guvernamental, prin OUG, ca voucherele sociale să intre pe carduri înainte de Crăciun. Este tranșa a IV-a din programul „Sprijin pentru România”, și ultima din acest an.

Ca și până acum, toți beneficiarii programului vor avea banii pe carduri, așa cum anunța Nicolae Ciucă, din data de 20 decembrie.

Banii vor putea fi folosiți strict pentru alimentele de bază incluse în program, restul neputând fi cumpărate.

În cazul în care se întâmplă asta, beneficiarii riscă blocarea cardurilor și pierderea sumelor existente deja pe carduri. Așadar, românii vor putea folosi voucherele sociale de 250 de lei înainte de Crăciun!

Urmăriți Playtech.ro și pe