Ce se întâmplă cu versiunea chinezească a TikTok. Nici dezvoltatorul ei nu se aștepta la așa ceva

de: Ioana Bucur
18 09. 2020

Anunțul ce a dat toate planurile peste cap! Când mulți se așteptau ca aplicația-fenomen TikTok să dispară complet, reprezentanții companiei au făcut o dezvăluire ce ar putea aduce schimbări uriașe pentru utilizatori. Ce s-a întâmplat cu aplicația, în ultimele săptămâni?

Un nou record pentru TikTok. Anunțul surprinzător făcut de dezvoltator

Compania ce a dezvoltat versiunea chinezească a TikTok, numită Douyin, a dezvăluit că aplicația a atins pragul de 600 de milioane de utilizatori zilnici. Anunțul a fost făcut, marți, de reprezentanții ByteDance, potrivit CNBC. În acest moment, numărul creatorilor de conținut de pe platformă care au făcut bani prin intermediu aplicației a ajuns la 22 de milioane. Aceștia au avut câștiguri totale de aproape 6,15 miliarde de dolari, a adăugat Kelly Zhang, CEO ByteDance China.

În plus, versiunea chinezească a TikTok a intenționează să facă investiții în valoare de 10 miliarde de yuani, pentru a-i susține pe creatori și pentru a-și dubla veniturile, până la 80 de miliarde de yuani, în anul 2021.

Ce se întâmplă cu versiunea chinezească a TikTok

Aproape 700 de milioane de oameni, din întreaga lume, folosesc zilnic TikTok

 În luna iulie, TikTok a avut aproape 700 de milioane de utilizatori activi, iar numărul celor care au descărcat aplicația a depășit pragul de două miliarde, la nivel global. Ambele aplicații operează după aceeași funcție de bază: abilitatea de a crea și distribui videoclipuri editate folosind efectele oferite de platformă.

Cu toate astea varianta chinezească a TikTok pune la dispoziția utilizatorilor o gamă mai avansată de caracteristici. Douyin are o pagină principală mai complex, funcție e-commerce, livestreaming precum și posibilitatea de a încărca filme de lung-metraj, după cum arată un raport al firmei de cercetare Gartner. În prezent, funcția de comerț online este testate și de TikTok.

Americanii își doresc să cumpere aplicația

Ceea ce ar putea fi considerată de specialiști „achiziția anului”, a stârnit un val de controverse. Fondatorii aplicației au început mai multe runde de negocieri cu unele dintre cele mai importante companii de pe piața americană pentru cedarea operațiunilor din SUA. Totul a început în momentul în care președintele Donald Trump a amenințat că va interzice TikTok pe întreg teritoriul țării.

În urma problemelor apărute cu guvernul American, compania ByteDance a respins oferta de cumpărare făcută de gigantul Microsoft, după luni întregi de negocieri. În mod suprinzător, chinezii au ajuns la un acord preliminar cu Oracle, pentru preluarea operațiunilor din Statele Unite. Trebuie precizat că înțelegerea nu reprezintă preluarea integrală a aplicației.