Ce se întâmplă cu vânzările dezinfectanților în 2021, de fapt. Veștile sunt surprinzătoare

Ce se întâmplă cu vânzările dezinfectanților în 2021, de fapt. Veștile sunt surprinzătoare
Producția de dezinfectanți a mers din plin în Pandemie

Anul trecut valoarea pieții de dezinfectanți, la nivel mondial, a fost evaluată la 23,7 miliarde de dolari. Specialiștii preconizau pentru anul acesta o creștere importantă cu cel puțin 20,8% mai mult față de anul precedent. Cu toate astea primele luni ale anului 2021 arată o scădere a vânzărilor în Europa, cât și în restul lumii.

Vânzările dezinfectanților în cădere liberă în 2021

Dacă anul trecut procentul de creștere al vânzărilor a ajuns la aproximativ 900%, conform specialiștilor din piață, anul 2021 a început într-un trend descrescător. Datele arată o scădere în primele patru luni a vânzărilor la dezinfectanți. Cu toate astea se preconizează că piața mondială a dezinfectanților va crește la aproape 9,73% în perioada 2021-2026.

Piața dezinfectanților este determinată de creșterea cererii de dezinfectanți din spitale, împreună cu conștientizarea tot mai mare a consumatorilor cu privire la igienă, ceea ce duce la o utilizare sporită a acestuia în sectorul intern, ajutând astfel la creșterea generală a pieței dezinfectanților. O nouă creșterea ar putea apărea și ca urmare a creșterii numărului populației geriatrice, spun analiștii.

Specialiștii spun că un alt factor care ar putea determina o nouă creștere este și prevalența crescută a bolilor cronice. Potențiala creșterea cazurilor de intervenții chirurgicale ar putea contribui și ele la creșterea pieței dezinfectanților. Ținând cont și de actuala situație pandemică s-ar putea ca în următoarea perioadă să apară o nouă cerere de produse.

”Piața dezinfectanților este pregătită să crească cu 387,99 milioane de dolari în perioada 2020-2024. Rapoartele noastre privind piața dezinfectanților oferă o analiză holistică, dimensiunea și previziunile pieței, tendințe, factori de creștere și provocări, precum și analize ale furnizorilor care acoperă aproximativ 25 de furnizori.”, spun analiștii de la MarketReportsWorld.

Producția de dezinfectanți a mers din plin în Pandemie

Izbucnirea COVID-19 a adus efecte asupra multor aspecte, cum ar fi anulările zborurilor interdicțiile de călătorie și restaurantele de carantină au închis toate evenimentele interioare restricționate în peste patruzeci de țări, și incertitudinea cu privire la viitor.

Cu toate astea, deși în Pandemie, producția de dezinfectanți a mers foarte bine, tocmai datorită cererilor mari din spitale. La începutul acestui an s-a resimțit o scădere a vânzărilor acestui gen de produse. Ca în orice piață, acest trend este unul normal pentru începutul de an, spun aceiași analiști MarketReportsWorld, dar asta nu înseamnă că preconizările făcute nu se vor adeveri.

Odată cu avansul tehnologic, producătorii se concentrează pe dezvoltarea unei linii de produse noi și îmbunătățite pentru a satisface cererea consumatorilor, ceea ce va ajuta creșterea industriei în perioada prognozată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI