România, ca multe alte state, încearcă să găsească o soluție viabilă împotriva noului cornavirus, prin dezvoltarea de vaccine viabile în lupta împotriva COVId-19. Mai nou Institutul Cantacuzino, împreună cu cercetătorii de la OncoGen au anunțat parteneriatul pentru dezvoltarea unui astfel de vaccin.
Cei de la Institutul Cantacuzino, împreună cu cercetătorii de la OncoGen au anunțat parteneriatul pentru dezvoltarea unui astfel de vaccin într-un mesaj pe Facebook. Acest parteneriat este un demers pentru parteneriat pentru a crea un posibil vaccin împotriva coronavirusului. Conform celor de la OncoGen, produsul va fi administrat intranazal fie sub formă de picături, sau prin pulverizare.
„Centrul OncoGen a semnat un acord de colaborare cu Institutul Cantacuzino, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino. Împreună facem tot posibilul pentru a dezvolta producția de vaccinuri în România, inclusiv a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen.”, se scrie în mesajul publicat pe facebook.
Convingerea specialiștilor de la OncoGen este accea că Institutul Cantacuzino poate contribui substanțial la materializarea acestor obiective prin reînceperea producției de vaccinuri. Parteneriatul a fost posibil în urma unei competiții organizate de Ministerul Educației și Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva virusului SARS-nCov-2.
Cei de la OncoGen spun că au fost alocate și sumele necesare dezvoltării acestui vaccin, într-un cuantum de 3,5 milioane RON. Acești bani le permit celor două instituții, acum partenere, continuarea cercetărilor pentru vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen și recunoscut atât de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cât și de Guvernul Britanic.
”Susținem dezvoltarea cercetării medicale și creșterea competitivității României. Avem încredere în cercetătorii români și în capacitatea lor de a schimba România în bine”, precizează Centrul OncoGen. Vaccinul dezvoltat de OncoGen împotriva virusului SARS-nCoV-2 va fi administrat intranazal, fie sub formă de picături, sau prin pulverizare. „Administrarea unui vaccin se poate face: fie prin injecție, fie intranazal, fie prin piele (skin patch). Noi am ales această metodă, intranazală, luând în considerare felul în care virusul SARS-nCoV-2 pătrunde în corpul uman”, transmit reprezentanții OncoGen.