Ce se întâmplă cu Tolea Ciumac în Italia. Cum a scăpat de condamnarea din România, de fapt

Ce se întâmplă cu Tolea Ciumac în Italia. Cum a scăpat de condamnarea din România, de fapt
Ce se întâmplă cu Tolea Ciumac în Italia și cum a scăpat de condamnarea din România

Tolea Ciumac, un personaj pe cât de pitoresc, pe atât de neînțeles, nu va fi adus în România pentru efectuarea pedepsei cu închisoarea din dosarul de contrabandă care-l vizează.

Fuga în Italia l-a scăpat pe Tolea Ciumac de condamnarea din România

Tolea Ciumac a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare pentru contrabandă. Sportivul a fost dat în urmărire cu mandat european în 2019, după polițiștii nu l-au găsit în locuința sa din Ilfov. Acesta a plecat în Italia cu actuala soție, iar în septembrie anul trecut a fost prins de poliția italiană.

Înainte ca aceștia să-i pregătească românului actele pentru extrădare, Tolea a solicitat judecătorilor din Firenze să-și execute pedeapsa la ei în țară, iar aceștia au acceptat. În urmă cu câteva săptămâni, Tribunalul Bacău nu a avut decât să conteste faptul că Tolea nu mai are cum să-și execute pedeapsa în România, așa că a dispus suspendarea condamnării.

Tolea Ciumac a intrat în atenția DIICOT în anul 2017, când a fost săltat de mascați fiind bănuit că era la comanda unui grup infracțional care aducea țigări netimbrate în România și le comercializa tot aici. Prejudiciul stabilit de procurori era în valoare de peste 100.000 de lei.

„Judecători ai altor sisteme de drept apreciază că este necesară o inserție socială rapidă a persoanelor condamnate la închisoare în România și din această perspectivă, prezența lor în societate și în peisajul economic este benefic țării respective”, a explica atunci avocatul Alex Morărescu.

2013⌈ Audiat ca martor într-un dosar de răpiri. Ar fi colaborat cu un grup de israelieni periculoși 

Fostul luptător a fost audiat în 2013 în calitate de martor în dosarul în care mulți cetățeni israelieni au fost arestați. Atunci, Ciumac ar fi fost angajat de israelienii arestați în dosarul răpirilor de oameni de afaceri din București. Anchetatorii erau de părere că el ar fi dat indicațiile, nu cu vorba, ci cu pumnul.

Totul a pornit de la un flagrant în care doi cetățeni israelieni au fost puși la pământ de DIICOT. Ei erau acuzați că au răpit mai mulți afaceriști din Capitală, tot israelieni, care sub amenințare și tortură le-ar fi remis sume importante de bani.

Anchetatorii susțin că unul dintre recuperatorii folosiți de grupare ar fi fost Tolea Ciumac. Oamenii legii nu au avut probe clare pentru a-l inculpa, dar au avut dovezi clare care au arătat că sportivul a colaborat cu aceștia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI