Decizie de ultimă oră a magistraților! Sorina Pintea, arestată preventiv pentru 30 de zile

Ce se întâmplă cu Sorina Pintea, după ce a fost prinsă în flagrant. Lovitură cruntă pentru fostul ministru

Sorina Pintea, fostul Ministru la Sănătate, după ce și-a pierdut portofoliul din guvernarea PSD, s-a întors la Baia Mare ca director al spitalului din localitate. Procurorii DNA au avut suspiciuni asupra fostului ministru de luare de mită.

UPDATE: Sorina Pintea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, conform deciziei Tribunalului București. Decizia nu este definitivă.

UPDATE: În această dimineață fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a fost reținută de procurorii anticorupție, fiind suspectată că luat de mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică. Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), fostul ministru, actual manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, din județul Maramureș, Sorina Pintea ar fi primit mită pentru a acorda un contract de achiziție publică. Pintea ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite. În cursul zilei de sâmbătă, Sorina Pintea va fi dusă la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Sorina Pintea a fost audiată vineri mai multe ore în Baia Mare și, ulterior, a fost adusă la sediul central al DNA, la București, în cursul dimineții de sâmbătă.

„În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială. În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrant.”, anunță, sâmbătă dimineața, DNA.

Ce se întâmplă cu Sorina Pintea, după ce a fost prinsă în flagrant

Conform Mediafax și unor surse apropiate de caz, la biroul Sorinei Pintea, de la Spitalul din Baia Mare, au avut loc percheziții făcute în urma unui flagrant care vizează achiziții publice. Surse judiciare au declarat că în biroul fostului ministru ar fi fost găsiți 120.000 de lei. Aceleași surse au declarat că Sorina Pintea ar fi fost prinsă în flagrant în flagrant, la Baia Mare, în timp ce lua mită, ancheta vizând un contract cu echipamente medicale pentru combaterea coronavirusului.

Ce se întâmplă cu Sorina Pintea, după ce a fost prinsă în flagrant. Lovitură cruntă pentru fostul ministru
Ce se întâmplă cu Sorina Pintea, după ce a fost prinsă în flagrant. Lovitură cruntă pentru fostul ministru

„Este vorba despre un dosar care vizează unele achiziții publice. Dosarul este al Structurii Centrale”, au declarat sursele citate.

Lovitură cruntă pentru fostul ministru

Procurorii structurii Centrale a DNA au descins în biroul Sorinei Pintea, în prezent manager al Spitalului „Dr. Constantin Opriș”, vineri, în jurul orei 12 și au verificat posibile acte de corupție în legătură cu funcția de manager a Sorinei Pintea. După percheziții, conform acelorași surse judiciare, fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a fost luată de la Baia Mare, după 10 ore de audieri, și este dusă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la București, pentru a fi audiată de procurorii DNA din cadrul Structurii Centrale, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din anchetă.

Sorina Pintea a fost luată de procurorii DNA în baza unui mandat de aducere și dusă la București, unde va fi audiată de procurorii Structurii Centrale iar la Structura Centrală se desfășoară activitățile de urmărire penală în continuare, au precizat sursele citate.

În cazul de față, ironia stă în faptul că în perioada cât a fost Ministrul Sănătății, Sorina Pintea făcea anumite afirmații care acum, s-au dovedit a fi false. ”Eu cred că suntem un popor de infractori. și puteți să mă acuzați pentru orice, dar nu pentru corupție”, și la 10 luni, fostul ministru al Sănătății este anchetată într-un dosar de luare de mită în calitate de director al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI