Ce se întâmplă cu salariul minim, în 2020. Ludovic Orban susține creșterea acestui tip de venit

Premierul Ludovic Orban a anunțat ce se va întâmpla cu salariul minim pe economie, odată cu debutul anului 2020. Pentru că au mai rămas doar câteva săptămâni până la finalizarea lui 2019, noul Executiv a luat câteva hotărâri, legate de bugetul românilor. Aici a fost inclusă și o nouă propunere în ceea ce privește acest tip de venit salarial, încasat de sute de mii de cetățeni. Schimbarea îi vizează pe toți cei care speră într-o creștere a veniturilor și ar putea veni în următorul an.

Ce se întâmplă cu salariul minim, în 2020. Ludovic Orban susține creșterea acestui tip de venit

Anunțul legat de creșterea salariului minim pe economie a fost făcut chiar de către premierul Ludovic Orban. Primul ministru a oferit asigurări legate de aceste venituri, spunând că vor fi făcute modificări, iar salariul minim va fi unul ceva mai substanțial. Deși nu a precizat și cuantumul la care va fi majorat, acesta a subliniat că în prezent este efectuată o analiză prin care sunt luate în calcul toate propunerile din partea sindicatelor și a patronatelor.

Ce se întâmplă cu salariul minim, în 2020. Ludovic Orban susține creșterea acestui tip de venit
Premierul a anunțat ce se va întâmpla în 2020 cu salariul minim pe economie, dar și la ce să se aștepte românii

Există negocieri în prezent pe tema salariului minim pe economie, după cum a dezvăluit și Ludovic Orban. În momentul de față, a fost propus ca suma să crească cu 83 de lei, de la 1 ianuarie 2020, dar propunerea sindicatelor a fost de 100 de lei.

„Sigur că patronatele susțin în cea mai mare parte propunerea noastră. În ceea ce privește sindicatele, au venit cu niște propuneri pe care le analizăm, dar ele vor sta mai degrabă la baza discuțiilor ulterioare pe care le vom avea în cursul anului viitor pentru a defini mecanismul legal prin care se va stabili creșterea salariului minim. Am reținut dorința unora de a ne baza pe prognoze pe anul care urmează.

Sigur că de multe ori prognozele… Vă dau numai un exemplu: bugetul pe 2019 a fost construit pe o prognoză de creștere economică de 5,5 % și în realitate creșterea economică pe 2019 probabil va fi în jur de 4 %”, a spus Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

„Se știe că decembrie este o lună în care crește consumul. Noi avem un deficit comercial extrem de mare. Nevoia de produse din import în luna decembrie crește foarte mult și din cauza asta există o cerere foarte mare de euro care creează o tensiune asupra cursului de schimb leu-euro”, a mai completat premierul Ludovic Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI