Ce se întâmplă cu rovinieta în perioada stării de urgență. Anunț important pentru toții șoferii din România

Ce se întâmplă cu rovinieta în perioada stării de urgență. Anunț important pentru toții șoferii din România
Ce se întâmplă cu rovinieta în perioada stării de urgență. Sursa foto: auto-bild.ro

S-a aflat ce se întâmplă cu rovinieta în perioada stării de urgență. Anunțul  important pentru toții șoferii din România a fost făcut de Compania Naţională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere.

Ce se întâmplă cu rovinieta în perioada stării de urgență. Anunț important pentru toții șoferii din România

Şoferii cărora le expiră rovinieta în timpul stării de urgenţă în care se află ţara noastră, trebuie să ştie că aceasta nu va fi prelungită automat. La momentul expirării şoferii trebuie să-şi cumpere altă rovinietă. Anunţul a fost făcut de Compania Naţională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere.

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public și întrebările primite în această perioadă cu privire la menținerea valabilității rovinietelor care expiră în perioada stării de urgență, CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi că rovinietele NU SE ÎNCADREAZĂ în categoria „documentelor eliberate de autoritățile publice”, motiv pentru care valabilitatea acestora încetează la sfârșitul ultimei zile a perioadei pentru care a fost achitat tariful„, a informat Compania Naţională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere.

Rovinieta nu se prelungeşte automat în starea de urgenţă
Rovinieta nu se prelungeşte automat în starea de urgenţă. Sursa foro: opiniatimisoarei.ro

Astfel, rovinieta poate fi achiziționată online, contactless și fără timp petrecut la cozi, unde ar putea exista riscul de infecţie cu noul virus, informează roviniete.ro.

Starea de urgență și tensiunile din spațiul public ne fac să dorim să fim pregătiți pentru a putea ajunge dintr-un loc într-altul în siguranță.

Deși rămânem cât de mult se poate în casă, urgențele apar fără voia noastră, iar atunci când trebuie să pornim la drum trebuie să ne asigurăm ca suntem acoperiți din punct de vedere legal.

Astfel, avem nevoie nu doar de declarația pe propria răspundere care justifică urgența, ci și de o rovinietă valabilă care poate fi achiziționată rapid și fără a sta la cozi„, informează roviniete.ro.

Platformele online unde se vând roviniete şi unde se poate plăti taxa de pod lucrează în regim normal, astefel că şoferii pot plăti, respectiv cumpăra, aceste servicii, fără se se pune în pericol, respecând distanţarea socială.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI