Ce se întâmplă cu românii din Ungaria! Autoritățile au făcut anunțul acum, cu o zi înainte de alegerile locale 2020

Ce se întâmplă cu românii din Ungaria! Autoritățile au făcut anunțul acum, cu o zi înainte de alegerile locale 2020
Ce se întâmplă cu românii din Ungaria! Autoritățile au făcut anunțul acum, cu o zi înainte de alegerile locale 2020

În țara vecină, Ungaria, există români cu dublă cetățenie cu drept de vot la alegerile locale de anul acesta. Până acum românii care se întorceau în Ungaria erau obligați să intre în carantină. Pentru ziua de mâine, spun autoritățile maghiare, românii nu vor avea restricții.

Alegerile locale 2020: fără nicio restricţie pentru cetăţenii români sau cei cu dublă cetăţenie

În Ungaria există un numpr consistent de români cu dublă cetățenie și care au drept de vot pe teritoriul României. Astfel că, autoritățile maghiare, într-un comunicat oficial, au anunțat că aceștia nu vor avea restricții de întoarcere în Ungaria. Singura condiție de a nu fi băgați în carantină este dovada votului, prin vigneta Votat lipită pe actul de identitate.

Decizia autorităților maghiare a fost anunțată de Tamás Menczer, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior. Uleterior, anunțul politicianului a fost publicat de UDMR pe pagina sa de facebook.

Karantén-kötelezettség nélkül utazhatnak vissza Magyarországra azok, akik hazajönnek szavazni

❗️ Karantén-kötelezettség nélkül utazhatnak vissza Magyarországra azok, akik hazajönnek szavazni! Ezt az RMDSZ kérte, és a magyarországi Operatív Törzs hagyta jóvá. A hazautazók bármelyik magyar-román határátkelőhelyen vasárnap reggel 8 óra és hétfő reggel 9 óra között korlátozások nélkül beléphetnek Magyarországra. A választáson való részvételt visszautazáskor mindössze a személyi igazolványon lévő kisméretű matricával (VOTAT) kell igazolniuk.

Publicată de RMDSZ pe Vineri, 25 septembrie 2020

”Participarea la vot a tuturor celor interesaţi este considerată un lucru important. În consecinţă, corpul operaţional a hotărât să nu fie supuse carantinei în Ungaria persoanele care participă la alegeri şi pot dovedi acest lucru cu vigneta “votat” care li se lipeşte în secţiile de votare pe cartea de identitate românească. Alegătorii şi copiii lor minori se pot întoarce în Ungaria fără nicio restricţie, începând de duminică ora 8 dimineaţa până luni la ora 9 dimineaţa, folosind oricare dintre punctele de trecere a frontierei româno-ungare.”, a declarat secretarul de stat.

Autoritățile au făcut anunțul acum, cu o zi înainte de alegeri

În condițiile actuale, decizia guvernului maghiar este una de bun augur, având în vedere că și Ungaria s-a confruntat cu o nouă creștere a cazurilor de noi infectări cu COVID-19. Conform agențiilor de presă maghiare, 950 de noi cetățeni maghiari au fost depistați poztiv. Astfel s-a mărit numărul de persoane infectate identificate în Ungaria la 23.077.

Doisprezece pacienți au murit, aducând numărul deceselor la 730, iar 5099 s-au recuperat deja. Numărul persoanelor infectate active este de 17.248. 38 la sută dintre cei infectați activi, 55 la sută dintre morți și 39 la sută dintre cei recuperați provin din Budapesta. 589 de pacienți cu coronavirus sunt tratați în spital, dintre care 36 sunt pe ventilatoare.

Ce se întâmplă cu românii din Ungaria! Autoritățile au făcut anunțul acum, cu o zi înainte de alegerile locale 2020
Menczer Tamas a făcut anunțul în contextul alegerilor locale din România

După cum avertizează datele privind noile infecții, al doilea val al epidemiei are loc în Ungaria. Scopul guvernului este să mențină funcționarea țării și să nu lase virusul să paralizeze viața de zi cu zi, așa că ușor de urmat, regulile generale sunt acum și mai importante.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI