Ce se întâmplă cu românii din străinătate, care vor să revină în țară de Paște. Iohannis a lansat un apel important

Ce se întâmplă cu românii din străinătate, care vor să revină în țară de Paște. Iohannis a lansat un apel important
Ce se întâmplă cu românii din străinătate, care vor să revină în țară de Paște. Iohannis a lansat un apel important /Inquam Photos/ Ilona Andrei

Deoarece suntem într-o situație complicată, din cauza coronavirusului, președintele Klaus Iohannus a decretat starea de urgență în întreaga țară, pe o perioadă de 30 de zile. Președintele Klaus Iohannis a susținut astăzi o videoconferință prin care, printre altele, le transmite un mesaj important persoanelor din dispora.

Ce se întâmplă cu românii din străinătate, care vor să revină în țară de Paște

Klaus Iohannis s-a adresat în videconferință persoanelor din diaspora, mai ales în contextul sărbătorilor pascale. Acesta le transmite să nu vină acasă de sărbători, întrucât în Europa nu se mai poate circula.

”Un cuvânt doresc să spun și despre românii din afara granițelor, despre românii din diaspora. Se apropie sărbătorile pascale. Trebuie să le spunem cu tristețe, dar și cu sinceritate, să nu vină în acest an acasă de sărbători. În Europa practic nu se mai poate circula. Este foarte, foarte complicat. Iar atunci când totuși vin în țară, conform normelor în vigoare stabilite de experți, ei trebuie să intre direct în izolare sau în carantină, de la caz la caz. Și atunci ce rost ar avea să vină, ca să ajungă în carantină sau în izolare pentru cel puțin două săptămâni?

sursa foto: Inquam Photos/ George Calin
sursa foto: Inquam Photos/ George Calin

”De aceste sărbători nu se poate”

Așadar, transmiteți pe toate canalele: românii din afara granițelor ne sunt dragi. Ne dorim să-i vedem, ne-am dori să fim împreună, dar în acest an, de aceste sărbători nu se poate. Este trist, dar trebuie să fim sinceri pentru a nu crea așteptări care pe urmă nu se împlinesc”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai spus, de asemenea, în videoconferință că cei care pot lucra de acasă să o facă în continuare, iar la serviciu să păstreze distanța unii față de alții. Acesta mai face apel la evitarea intrării în panică, depresie și să înțelegem, totodată că îngrădirea acestei boli depinde de fiecare în parte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI