Ce se întâmplă cu românii care nu și-au contestat amenzile. Fiscul a făcut anunțul zilei

Ce se întâmplă cu românii care nu și-au contestat amenzile. Fiscul a făcut anunțul zilei
Cei care nu au contestat amenzile primite in starea de urgenta pot fi executati silit

S-a aflat ce se întâmplă cu românii care nu și-au contestat amenzile. Fiscul a făcut anunțul zilei. Este vorba despre românii care au fost amendați în perioada stării de urgenţă. Ce se întâmplă, citiți în rândurile de mai jos.

Vești proaste pentru românii amendați în timpul stării de urgență. A fost făcut aunțul devastator

S-a aflat ce se întâmplă cu românii care nu au contestat amenzile primite în perioada stării de urgență. Astfel, amendații din primăvara anului trecut au început să fie exoneraţi abia acum de plata lor, chiar dacă CCR a anunțat decizia în data de 6 mai 2020.

Decizia CCR a fost dată după sesizarea făcută de Avocatului Poporului. Cu toate astea, multe persoane au rămas cu acele sancţiuni, care erau de până la 5.000 de lei, întrucât nu au depus contestația la timp. Astfel, cei amendați trebuie să plătească amenzile, altfel se va trece la executarea lor silită.

Românii care nu au depus contestații pot fi executați silit

La aproape un an de zile de la decretarea starii de urgenta si implicit activarea sancţiunilor contraventionale, ce ulterior au fost declarate neconstitutionale, au apărut şi primele anulări ale acelor procese verbale de contravenţie, total ilegale. 5.000 de lei anulează instanţă (n.r. – Judecătoria Sighişoara) pentru un contravenient şi-l exonerează de la plată.

Cu paguba au ramas cei ce au crezut că statul îi va scuti de povara contravenţională şi nu au reuşit să conteste procesele verbale în instanta. Din 2021, ANAF a început executarea silită a datornicilor”, a declarat avocatul Adrian Cuculis, potrivit adevarul.ro.

Când a fost stare de urgență în România

Klaus Iohannis, președintele României, a declarat stare de urgenţă pe 16 martie, pentru timp de 30 de zile, după care a prelungit-o până pe 14 aprilie, pentru alte 30 de zile. În acea perioadă cetățenii puteau circula doar cu declaraţie pe propria răspundere.

Unii dintre poliţişti au dat amenzi în mod abuziv în perioada stării de urgenţă, recunoaştea chiar Marcel Veal, ministrul de Interne la acea vreme.

Românii au început să fie ”iertați” de amenzile primite în primăvară

Unde am fost sesizaţi că s-au făcut abuzuri se fac cercetări de către inspectoratele judeţene, fie că au fost amendaţi de Poliţie sau de Jandarmerie, Poliţia de Frontieră. Unde au fost abuzuri la Poliţiile Locale am sesizat primăriile de care aparţin poliţiile respective”, declara Marcel Vela.

De asemenea, astăzi judecătoria Sighișoara a exonerat pe doi români ce fuseseră amendați în perioada stării de urgență, dar care au depus contestațiile în timp util. Aceștia au fost iertați de câte 5000 de lei și au rămas să plătească doar câte 20 de lei, reprezentând cheltuilei de judecată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI