03 nov. 2020 | 07:20

Traian Băsescu, semnal de alarmă pentru autorități: „Trebuia să fim în stare de urgență!”

Sănătate
Traian Băsescu, semnal de alarmă pentru autorități:
Traian Băsescu cere introducerea stării de urgență Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Fostul președinte al României se arată nemilor cu privire la modul de gestionare al pandemiei în această perioadă de explozie a cazurilor de COVID-19. Traian Băsescu transmite actualei conduceri că în acest moment nu există variante optimiste în care țara își poate pune speranțele.

„Numai naivii spun că e scenariu pozitiv”

Traian Băsescu nu a mai rezistat și a izbucnit public, după ce autoritățile amână să introducă starea de urgență. Din păcate, cetățenii asistă la o extenuare totală a sistemului de sănătate, astfel că viața fiecăruia dintre noi poate fi în pericol.

În fiecare zi, medicii trag semnale de alarmă cu privire la solicitările intemrinabile și epuizarea forțelor proprii. Cu toate acestea, autoritățile competente cu gestionarea corectă a pandemiei par să aștepte perioade mai bune și îmbunătățirea situației.

România a ajuns la 6500 de cazuri pe zi

România a ajuns la 6500 de cazuri COVID-19 pe zi

Cu puțin timp în urmă, Traian Băsescu a evaluat situația actuală a României la rece, iar rezultatele nu sunt îmbucurătoare. Zilnic mor 100 de oameni pe zi, ceea ce înseamnă o pierdere foarte mare raportată inclusiv la țările din Europa.

Acesta acuză autoritățile pentru bâlbăiala și lipsa de decizie pe care o exprimă, subliniind faptul că viețile românilor sunt în pericol.

„În momentul de față nu mai există scenariu optimist, numai naivii spun că e scenariu optimist la 6.500 de îmbolnăviri pe zi la 30.000 de teste. Nu mai există scenariu optimist, suntem într-o stare de urgență sanitară în primul rând pentru că sistemul sanitar este la limită, își atinge limitele zilele următoare.

Când ai 100 de morți pe zi nu mai este joacă, e urgență și nu există scenariu pozitiv, doar decizie sau indecizie, bâlbâială sau om politic care își asumă”, a declarat Traian Băsescu, potrivit DCNews.

Restricțiile trebuie adaptate în funcție de resursele țării noastre

Traian Băsescu îndeamnă conducerea țării să adapteze măsurile de restricție la ceea ce România poate să ofere în ajutor, căci, potrivit acestuia, degeaba ne aliniem măsurilor celorlalte țări, atâta vreme cât sistemul sanitar și resursele financiare nu sunt similare.

Acesta a dat exemplul Noii Zeelande, aoclo unde premierul a luat măsuri stricte, iar rezultatele sunt incredibil de bune.

„Trebuie făcut ceea ce nu s-a făcut, că de asta am ajuns aici. Nu ține exemplul cu Franța, Marea Britanie, Germania. Aceste state au resursă sanitară majoră, iar pe de altă parte în momentul de față Europa e condusă de politicieni care se uită în primul rând la sondaje și iau decizii importante în funcție de sondaje.

Dacă vrem să vedem un premier responsabil ne ducem în Noua Zeelandă, premierul care a făcut ca Noua Zeelandă, cu măsuri extrem de dure, să fie într-o situație spectaculoasă în raport cu ce se întâmplă în Europa.

Fostul președinte trage un semnal de alarmă cu privire la introducerea stării de urgență, având în vedere explozia cazurile de COVID-19. Acesta menționează faptul că măsurile de restricție au fost relaxate exat atunci când numărul de cazuri dădea semne evidente că va crește în mod accelerat.

„Trebuia să fim în stare de urgență. S-au luat măsuri contra timp. Când am început să ajungem la 1.000 de îmbolnăviri pe zi, noi am deschis tot la 1 septembrie, alegeri, deschiderea școlilor. Asta nu înseamnă măsuri în acord cu realitatea. S-au luat măsuri populiste ca peste tot în Europa. Diferența este că avem un sistem de sănătate mult mai șubred”, a mai spus fostul președinte.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Vreme extremă în România. ANM a emis alertă
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
El este Tan, bărbatul de 60 de ani care deţine secretul tinereții fără bătrânețe: "S-a întâmplat natural, organic"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro