05 mart. 2024 | 20:12

Ce se întâmplă cu rinichii tăi dacă mănânci iaurt în fiecare zi. Specialiștii au spus categoric

Sănătate
Ce se întâmplă cu rinichii tăi dacă mănânci iaurt în fiecare zi. Specialiștii au spus categoric
Mâncatul de iaurt în fiecare zi poate avea mai multe efecte benefice asupra sănătății rinichilor. sursa foto: freepik

Iaurtul este considerat o opțiune sănătoasă pentru organism, susțin specialiștii. Este o sursă bună de proteine ​​de înaltă calitate, ușor de digerat și bogată în aminoacizi esențiali. Dar ce se întâmplă cu rinichii tăi dacă mănânci iaurt în fiecare zi! Iată ce spun medicii.

Ce se întâmplă cu rinichii tăi dacă consumi iaurt zilnic

Consumul de iaurt în fiecare zi poate avea mai multe efecte benefice asupra sănătății rinichilor. Iaurtul este o sursă bogată de calciu și proteine, dar conține și probiotice, care sunt bacterii benefice pentru sistemul digestiv, conform medicilor. Acestea ar putea ajuta la menținerea unui echilibru sănătos al bacteriilor intestinale și la reducerea riscului de afecțiuni renale.

Cu toate acestea, este important să alegi iaurtul cu atenție, deoarece anumite sortimente pot conține cantități mari de zahăr sau aditivi care nu sunt benefice pentru sănătatea rinichilor. De asemenea, dacă ai deja o afecțiune renală sau alte probleme de sănătate, este recomandat să discuți cu un medic înainte de a consuma zilnic iaurt.

Vezi și: Maioneză fără ulei. Are de 5 ori mai puţine calorii, ingredientul care o face pufoasă

Iaurtul este o sursă mare de vitamine și micronutrienți

Fermentarea iaurtului descompune proteinele în fracțiuni mai mici, făcându-le mai ușor de digerat în comparație cu laptele obișnuit. În plus, iaurtul oferă o mare varietate de acizi grași și este o sursă de vitamine și micronutrienți, cum ar fi calciul și potasiul.

Iaurtul, bogat în calciu, vitamina D și probiotice, poate fi benefic pentru sănătatea rinichilor. La fel, probioticele prezente în iaurtul natural beneficiază flora intestinală, ajutând la prevenirea diferitelor boli inflamatorii și infecții gastrointestinale. În plus, consumul acestuia poate ajuta la prevenirea diareei, la reducerea nivelului de colesterol din sânge și la întărirea sănătății oaselor.

Alimentele probiotice joacă un rol esențial în menținerea sănătății rinichilor, deoarece există o relație strânsă între microflora intestinală și boala cronică de rinichi (IRC). Atunci când flora intestinală este alterată, riscul de boli crește din cauza dezechilibrului dintre flora patogenă și cea simbiotică.

Acest dezechilibru duce la o mai mare permeabilitate a barierei intestinale, permițând trecerea endotoxinelor și a altor produse bacteriene în sânge. Microflora intestinală produce compuși precum fenoli sau amine în timpul fermentației produselor nedigerate în colon. Acești compuși, absorbiți de organism, se pot acumula și pot contribui la dezvoltarea bolilor cronice de rinichi.

Beneficii mari pentru sănătate

Iaurtul natural, obținut din fermentarea bacteriilor Streptococcus thermophilus și Lactobacillus bulgaricus din lapte, este recunoscut pentru aroma și textura unică. Este considerat un aliment foarte benefic pentru sănătate.

În primul rând, probioticele prezente în iaurtul natural ajută la reglarea florei intestinale, ceea ce ajută la prevenirea tulburărilor inflamatorii și a infecțiilor gastrointestinale și întărește sistemul imunitar.

De asemenea, s-a demonstrat că iaurtul natural contribuie la reducerea nivelului de colesterol din sânge, la reducerea absorbției acestuia în intestin și la promovarea eliminării colesterolului reținut în artere, ceea ce ajută la prevenirea problemelor cardiovasculare.

Ajută la refacerea microflorei intestinale

Mai mult de atât, consumul de iaurt natural poate fi benefic pentru prevenirea și tratarea diareei infecțioase, datorită proprietăților sale de refacere a microflorei intestinale.

Un alt beneficiu important este capacitatea sa de a combate alergiile, datorită mineralelor, vitaminelor și probioticelor prezente în compoziția sa, care îmbunătățesc răspunsul imunitar și reduc inflamația din organism.

În ceea ce privește sănătatea digestivă, iaurtul natural este un aliat natural care reglează producția de sucuri acide și reduce riscul de ulcer si gastrită, pe lângă combaterea infectiilor stomacului cauzate de bacteria H. Pylori. Iaurtul natural este esențial și pentru întărirea sănătății oaselor, datorită puterii sale antiinflamatorii și a nutrienților săi care ajută la păstrarea densității osoase, prevenind uzura prematură.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns să aibă un copil din flori, cu o călugăriță
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Netflix, serialul surpriză înainte de Paște. I-a captivat pe români
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Devine obligatoriu și în România. Măsura se aplică în toate țările UE
Capital.ro
Noua lege a salarizării nu va afecta salariile de la stat. Categoriile de bugetari care primesc majorări semnificative | Anunțul ministrului Muncii
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O tânără a stârnit controverse după ce a recunoscut că nu își spală pijamalele după fiecare purtare. Ce i-au spus internauții
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro