Ce se întâmplă cu restricțiile în ziua alegerilor. Raed Arafat a făcut anunțul chiar azi

Ce se întâmplă cu restricțiile în ziua alegerilor. Raed Arafat a făcut anunțul chiar azi
Ce a declarat Raed Arafat

În data de 6 decembrie, ziua alegerilor parlamentare, cetățenii care au drept de vot vor putea să circule fără restricții între orele 0.5:00-01.00. Acest anunț a fost făcut de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Ce se întâmplă cu restricțiile în ziua alegerilor

„Hotărârea CNSU a trecut şi în cadrul ei sunt două măsuri principale: una în privinţa pieţelor închise, care vor fi redeschise cu condiţia emiterii unui ordin comun al ministrului Sănătăţii, ANSVA şi ministrului Lucrărilor Publice în privinţa măsurilor de sănătate publică ce vor fi aplicate în interiorul pieţelor, iar a doua măsură este pentru ziua votului. Pentru toţi cetăţenii cu drept de vot există libertate de mişcare între ora 5,00 dimineaţa în data de 6 decembrie şi ora 1,00 dimineaţa în data de 7 decembrie”, a declarat Raed Arafat, la începutul şedinţei de Guvern, conform Agerpres.

De asemenea, piețele se vor redeschide, conform unei hotărâri de Guvern care va fi aprobată în ședința de vineri, a anunţat secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

De ce s-au redeschis piețele

Recent, premierul Ludovic Orban susținea că propunerea de redeschidere a piețelor ce funcționează în spații închise va fi discutată în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Mai mult, șeful Guvernului spunea în urmă cu două zile că sunt trei motive care stau la baza deciziei de redeschidere a piețelor.

„Unu: suntem pe un trend descendent, nu mai există riscul major care exista, doi: sunt convins că după decizia de suspendare a activității piețelor, administratorii vor respecta normele de restricții sanitare, pe care le vom reevalua și trei: vine iarna și într-adevăr e frig deja.

Într-un fel am și lăsat să se înţeleagă într-o comunicare că măsura e temporară și normal, când vine frigul, dacă ne vor permite condițiile epidemiologice, vom lua măsurile de redeschidere a piețelor”, a mai declarat premierul Ludovic Orban.

Bilanț coronavirus azi, 4 decembrie 2020

Până astăzi, 4 decembrie, în România au fost confirmate 500.273 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 390.212 pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, tot până astăzi, 12.052 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 03.12.2020 (10:00) – 04.12.2020 (10:00) au fost raportate 176 de decese (109 bărbați și 67 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași,  Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI