Ce se întâmplă cu politicianul fugar Cristian Rizea. Preşedinţia a făcut anunțul oficial

Ce se întâmplă cu politicianul fugar Cristian Rizea. Preşedinţia a făcut anunțul oficial
Ce se întâmplă cu politicianul fugar Cristian Rizea. Preşedinţia a făcut anunțul oficial Sursă foto: capital.ro

Fostul deputat PSD, Cristian Rizea, dat în urmărire generală după ce a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare, a dat fir cu fugiții în Republica Moldova, acolo unde duce o viață dulce și fără griji, sub o nouă identitate.

Cum a reușit Cristian Rizea să scape de închisoare până acum

În ciuda fapului că în anul 2019, Cristian Rizea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, acesta trăiește împreună cu familia sa în centrul Chișinăului, într-un apartament de lux și fără griji financiare. Toți membrii familiei au obținut documente cu alte nume, fostul deputat PSD numindu-se acum „Cristian Mihai Luigi”.

Mai mult, fostul deputat PSD le fură ochii moldovenilor, prezentându-se drept director general al staţiei TV Realitatea din Moldova.

Sursă foto: gandul.ro

În urma anchetelor demarate, Preşedinţia Republicii Moldova a negat vehement acordarea cetăţeniei pentru Rizea și familia sa, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul instituţiei.

“În privinţa informaţiei apărute în spaţiul mediatic, preluată din presa românească, referitoare la dobândirea cetăţeniei moldoveneşti de către cetăţeanul român Cristian Rizea, comunicăm următoarele.

Preşedintele Republicii Moldova acordă cetăţenie moldovenească prin decret prezidenţial doar în condiţiile naturalizării sau în interesele republicii. Astfel, instituţia prezidenţială nu a emis niciun decret de acordare a cetăţeniei moldoveneşti cetăţeanului român Cristian Rizea.

Totodată, fostul Consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul apărării şi securităţii naţionale (secretar al Consiliului Suprem de Securitate), nu a fost antrenat în nicio procedură de acordare a cetăţeniei Republicii Moldova cetăţeanului român Cristian Rizea“, se anunță în comunicat, potrivit adevarul.ro.

Ce a declarat Cristian Rizea la o emisiune în direct

În cursul zilei de marți, fostul deputat PSD a intrat în direct la Realitatea Plus declarând că acum el este cetățean moldovean. Acesta a recunoscut public că în anul 2017, în timp ce era judecat în România, el depunea o cerere pentru a obține pașaport pentru Republica Moldova.

El a povestit că tot procesul de mutare s-a desfășurat în condiții legale, iar în 2018 s-a mutat în Republica Moldova, motivând faptul că acest stat nu are acord de extrădare încheiat cu România.

”Totul s-a făcut perfect legal. Am dobândit acest pașaport. După acea, timpul a trecut, am primit condamnarea, care o știți foarte bine, o știu toți românii, nu intrăm în amănunte acum. Am ajuns, m-am mutat aici pe 1 octombrie 2018. (…) Deci am venit atunci, pe 1 octombrie, mi-am luat celelalte acte, permisul de conducere, absolut tot tot tot, conform legii, repet”, a declarat Rizea la Realitatea Plus, citat de știrileprotv.ro.

Acesta a povestit că, inițial, acesta și-a schimbat numele, apoi certifcatul de naștere, iar ulterior a dobândit toate actele necesare unui cetățean moldovean. Același process a fost urmat și de către familia sa, în acest moment toți având nume și documente noi.

”Iar în 2019, da, pentru că .. din punct de vedere al legii există anumite condiții care trebuie îndeplinite în cazul în care un cetățean al Republicii Moldova dorește să-și schimbe numele, am luat numele bunicii mele, Mihai, da, este perfect adevărat, ai actele acolo, inclusiv certificatul de naștere mi-a fost schimbat, după cum vezi, cu noul nume. (…)

Iată, mi-am schimbat numele legal, absolut toate documentele, deci beneficiez de un statut perfect legal, ca orice cetățean al Republicii Moldova”, a adăugat încrezătir Cristian Rizea, la Realitatea Plus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI