Pentru a ne asigura că avem plante frumoase, trebuie să avem mare grijă de ele, inclusiv să le spălăm frunzele. Deși este foarte important, mulți ignoră această regulă. Iată un truc extrem de interesant, care nu dă niciodată greș și îți lasă plantele impecabile. Ingredientul minune: berea.
O plantă curată și îngrijită va fi mereu o plantă sănătoasă. Dacă vă gândeați că spălarea frunzelor este importantă doar din punct de vedere estetic, aflați că ține foarte mult și de dezvoltarea plantelor. O metodă interesantă este curățarea lor cu bere.
Tot ce trebuie să fac este să iei o sticlă și să pui o parte de bere și două de apă. Amestecă bine cele două lichide și apoi udă florile la rădăcină. Foarte important: lasă berea fără capac încă de seara, pentru a elimina tot acidul.
Berea va fi, în această situație, un fertilizant natural. De asemenea, poți spăla frunzele cu bere. Pur și simplu înmoi o lavetă moale într-un pahar de apă cu două linguri de bere, apoi ștergi fiecare frunză în parte. Astfel, dăunătorii stau la distanță și plantele vor fi mai strălucitoare după ce vor primi acest tratament.
Asigurați-vă că planta primește cantitatea potrivită de apă ca să fie sănătoasă și mereu verde. Verificați necesitățile de udare specifice ale fiecărei plante și ajustați-le în funcție de condițiile de mediu, sezon și tipul de sol.
Plantele au nevoie de lumină solară pentru a realiza fotosinteza și a crește în mod corespunzător. Asigurați-vă că plantele sunt plasate într-un mediu în care primesc nivelul potrivit de lumină.
Evitați amplasarea plantelor în colțuri închise sau în spații fără aerisire. Acest lucru poate preveni apariția bolilor și le poate usca, pentru că lor le plac spațiile aerisite.
Eliminați frunzele și florile moarte pentru a preveni răspândirea bolilor și pentru a stimula creșterea și înflorirea noilor ramuri. De asemenea, folosiți și îngrășăminte potrivite pentru tipul de plantă pe care o aveți și respectați dozele și programul de aplicare recomandate.
Dacă vreți plante sănătoase, verificați periodic rădăcinile plantelor și asigurați-vă că mediul de creștere este adecvat. Evitați supraaglomerarea rădăcinilor în ghivece și înlocuiți solul vechi sau deteriorat dacă este necesar.