Ce se întâmplă cu persoanele care au făcut ambele doze de vaccin. S-a aflat abia acum acest studiu

Ce se întâmplă cu persoanele care au făcut ambele doze de vaccin. S-a aflat abia acum acest studiu
Ce se intampla cu cei care au facut ambele doze de vaccin

Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite ale Americii, a spus că noile studii indică că persoanele care au făcut ambele doze de vaccin anti-coronavirus nu transmit aproape niciodată coronavirusul, anunță Insider.

Ce se întâmplă cu persoanele care au făcut ambele doze de vaccin

„Datele noastre de la CDC sugerează în prezent că persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc, iar asta nu doar în testele clinice ci şi în datele din lumea reală”, a spus Walensky în cadrul unui interviu acordat televiziunii MSNBC.

De asemenea, Walensky făcea referire la un studiu al CDC. La acest studiu au participat aproape 4.000 de angajaţi sanitari din linia întâi, ce au făcut cele două doze ale vaccinului Pfizer sau Moderna. Ei s-au testat săptămânal să afle dacă sunt infectaţi cu coronavirus între luna decembrie 2020 şi luna martie 2021. Așadar, s-au depistat numai trei cazuri de infecţii cu coronavirus în rândul persoanelor vaccinate cu ambele doze, vreme în care 161 dintre participanţii care nu au fost inoculaţi s-au îmbolnăvit cu coronavirus. Iar concluzia CDC a fost aceea că vaccinurile Pfizer şi Moderna reduc cu până la 90% îmbolnăvirile cu coronavirus

„Sperăm ca în aproximativ următoarele cinci luni vom putea răspunde întrebării foarte importante dacă persoanele vaccinate se infectează asimptomatic şi, dacă o fac, dacă transmit infecţia altora”, a spus vinerea trecută dr. Anthony Fauci în timpul unei conferinţe de presă pe care a susținut-o la Casa Albă.

Bilanț coronavirus azi în România

Azi, pe teritoriul țării au fost confirmate 952.803 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 850.672 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până azi, 31 martie 2021, pe teritoriul României, au fost confirmate 952.803 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 850.672 de pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.156 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților ce erau deja pozitivi, 1.308 persoane au fost reconfirmate pozitiv
Până astăzi, 23.538 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În ce privește decesele, în intervalul 30.03.2021 (10:00) – 31.03.2021 (10:00) au fost raportate 129 de decese (70 bărbați și 59 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, care au fost internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.