02 apr. 2024 | 13:21

Ce se întâmplă cu pensiile românilor, din cauza grevei Poștei Române. Avertismentul dat de Marcel Ciolacu

Politică
Ce se întâmplă cu pensiile românilor, din cauza grevei Poștei Române. Avertismentul dat de Marcel Ciolacu
Valentin Ștefan: „Problema salariilor este de 20 de ani și nu se poate rezolva de azi pe mâine.”

Prima zi a lunii aprilie a adus o nouă grevă a angajaților companiei de stat Poșta Română, iar negocierile cu conducerea acesteia se pare că au eșuat. În aceste condiții, cei aproape peste 5 milioane de pensionari vor avea de suferit. În cursul zilei de azi a venit și avertismentul dat de Marcel Ciolacu, și tot azi s-a aflat ce se întâmplă cu pensiile românilor, din cauza grevei Poștei Române.

Greva angajaților din Poșta Română continuă

Pe 1 aprilie, sindicatele angajaților Poștei Române anunțau intrarea în grevă pe o perioadă nedeterminată, până la soluționarea conflictului de muncă, fiind vorba de aproape 8.000 de angajați care ar fi intrat în grevă. Greva a venit ca o consecință a deciziei conducerii companiei de a majora salariile angajaților cu aproximativ 400 de lei.

Ce se întâmplă cu pensiile românilor, din cauza grevei Poștei Române. Avertismentul dat de Marcel Ciolacu

Majorarea vine în condițiile în care salariul pe care îl are un angajat al Poștei Române, cu peste 30 de ani de experiență, este sub salariul minim pe economie.

Deși sindicaltul spera la o soluționare, directorul general al companiei declara că „Efortul financiar al companiei duce undeva la 5.000 de lei brut.”:

„Problema salariilor este de 20 de ani și nu se poate rezolva de azi pe mâine. Noi am încercat să rezolvăm situația, iar în ultimii doi ani, salariile au crescut cu 50%.

Nu este de ajuns și vrem să continuăm această creștere, mai mult, am oferit către sindicat o creștere de aproape 400 de lei pentru cei care au salariul minim pe economie.

Ei au respins oferta, dar compania nu are mai mulți bani. Nu ne vin bani de la buget”, a declarat Valentin Ștefan, conform Antena 3 CNN.

Ce se întâmplă cu pensiile românilor, din cauza grevei Poștei Române

Ca urmare a acestei situații, cei peste 5 milioane de pensionari, care-și așteptau pensiile pentru luna martie, ar putea aștepta ceva vreme. Concret, vor exista întârzieri în derularea procesului de distribuție a fluturașilor de pensii și, implicit, a sumelor aferente, inclusiv a acelor sume sub forma de ajutoare sociale pentru categoriile nevoiașe.

Ce se întâmplă cu pensiile românilor, din cauza grevei Poștei Române. Avertismentul dat de Marcel Ciolacu

Deși conducerea companiei se justifică, spunând că a făcut oferta, cea de 400 de lei, reprezentanții angajaților spun că este insuficientă, și nu acoperă sub nicio formă cheltuielile zilnice ale angajaților, astfel că nu vor înceta greva, până nu se renegociază sumele.

Azi a venit și avertismentul dat de Marcel Ciolacu

În cursul acestei dimineți, după ședința de guvern de la Palatul Victoria, unde s-a discutat și actuala situație din interiorul companiei,  a venit și avertismentul dat de Marcel Ciolacu, mesajul fiind adresat în mod direct actualului director general al Poștei Române, Valentin Ștefan:

„Am avut o discuție cu directorul Poștei Române aseară. Am spus ca problema să fie rezolvată cât se poate de rapid.

În cazul în care pensiile nu ajung la destinație, din cauza unei greve la Poșta Română, cred că domnul director va pleca.”, a fost avertismentul dat de Marcel Ciolacu.

Ce se întâmplă cu pensiile românilor, din cauza grevei Poștei Române. Avertismentul dat de Marcel Ciolacu

Reamintim că la acest moment Poșsta Română are aproximativ 27.000 de angajați, cu mult mai puțini față de anii trecuți, trecând prin mai multe procese de restructurare și fiind, de cel puțin două ori, la un pas de faliment, dar scăpând prin intervenția directă a statului. În ceea ce privesc pensionari, așa cum spun și cei de la CNPP, De acum depinde doar de Poșta Română.

Parteneri
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „Pe barosăneală, așa cum îi plăcea ei!”
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Sticlele care distrug sănătatea. Provoacă boli grave
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Medicul care l-a operat a anunțat acum. FLORIN PIERSIC...
Capital.ro
Când pică Paștele în 2025. Se întâmplă asta o dată la câțiva ani
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
CUTREMUR în RomâniaI! UNDE s-a SIMȚIT cel mai PUTERNIC
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro