03 ian. 2024 | 17:30

Casa Națională de Pensii a făcut anunțul pentru pensionari. De acum depinde doar de Poșta Română

News
Casa Națională de Pensii a făcut anunțul pentru pensionari. De acum depinde doar de Poșta Română
Calendarul plății pensiilor pentru 2024

Pensionarii din România așteaptă cu nerăbdare pensia pentru luna ianuarie, deoarece este cea majorată cu 13,8%. Când o vor primi aceștia, aflați în rândurile următoare.

Când vor fi plătite pensiile în ianuarie 2024

Ministrul Muncii a prezentat în cursul zilei de astăzi calendarul plății pensiilor în ianuarie 2024. Conform acestuia, distribuirea pensiilor către domiciliul beneficiarilor se va efectua începând cu data de 5 ianuarie 2024.

„Casa Naţională de Pensii informează că în luna ianuarie 2024 plata pensiilor la Poştă se face conform convenţiei încheiate între cele două instituţii. Fondurile necesare s-au transmis astăzi către Poşta Română.

Astfel, sumele virate vor ajunge în conturile Poştei Române SA pe data de 4 ianuarie 2024, iar distribuirea pensiilor pe teren, la domiciliul beneficiarilor, se va efectua începând cu data de 5 ianuarie 2024”, conform Ministerului Muncii.

În cazul pensionarilor care primesc venituri pe carduri, pensiilor ar trebui să ajungă la aceștia în perioada 11-12 ianuarie, nu mai târziu de aceste zile.

„Facem precizarea că deschiderea de credite de la Ministerul Finanţelor pentru plata pensiilor în luna ianuarie 2024 s-a făcut din 29.12.2023 cu utilizarea creditelor începând cu data de 03.01.2024 şi cu încadrarea în limitele lunii ianuarie 2024, aprobate de Guvern”, mai precizează instituţia.

Citește și: Noua Lege a pensiilor 2024. Cu cât va crește vârsta de pensionare și care sunt principalele noutăți

Majorarea pensiilor de la 1 ianuarie și recalcularea din septembrie

După majorarea care a avut loc de la 1 ianuarie, de 13,8%, un pensionar care a avut o pensie de 2.500 de lei va avea de acum 2.845 de lei, de exemplu. Punctul de pensie a crescut de la 1.785 de lei la 2.032 de lei.

O excepție se aplică la pensiile speciale ale judecătorilor și procurilor, care nu vor fi actualizate cu rata anuală a inflației.

De asemenea, în luna septembrie va avea loc recalcularea pensiilor, după noua formulă din noua lege a pensiilor. Guvernul precizează că, în unele cazuri, majorarea va fi între câteva sute și chiar mii de lei.

„Vor fi români care vor avea poate o creștere de 1%, vor fi români care vor avea o creștere de 80%, depinde de cele trei elemente esențiale pe baza cărora se va calcula numărul de puncte: punctele contributive, punctele necontributive și punctele de stabilitate.

Fiecare român va avea un punctaj care se va înmulți cu valoarea punctului de referință, care, anul următor, va fi de 81 de lei, și datorită acestui punctaj va avea pensia recalculată. Peste trei milioane de români, pe simulările noastre, vor avea pensii mai mari”, a precizat Ministrul Muncii.

În același timp, Marcel Ciolacul spune că pensiile mici vor crește, iar cele mari vor stagna, după recalcularea din luna septembrie.

Citește și: Când intră prima tranșă de bani pe cardurile sociale în 2024. Luna în care se virează cei 250 de lei

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată
Click.ro
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal aruncat de pe un pod i-a trecut prin parbriz
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Copacul care vă schimbă viața. Aduce sănătate și prosperitate
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
SCENA ARTISTICĂ este în doliu. A încetat din viață un nume cu adevărat de legendă
Capital.ro
Horoscop 13 mai 2024. Berbecii vor fi plini de energie și determinare, Racii iau decizii înțelepte
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Noi taxe și impozite pentru români. Ce biruri pregătește Guvernul
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro