Ce se întâmplă cu partidul AUR în 2021. George Simion a făcut anunțul momentului

Ce se întâmplă cu partidul AUR în 2021. George Simion a făcut anunțul momentului
Ce se întâmplă cu partidul AUR

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor George Simion a făcut un anunț pentru noii parteneri europeni. Copreședintele AUR le aduce la cunoștință că partidul va exista politic și în Republica Moldova.

Ce se întâmplă cu partidul AUR în 2021

George Simion a explicat care a fost motivul pentru care s-a decis afilierea AUR la ECR Party. Totodată, liderul Alianței pentru Uniunea Românilor susține că partidul se pliază perfect pe tot ce însemnă această formațiune.

”Ne pliem perfect pe ceea ce înseamnă ECR Party. Am depus cererea în luna noiembrie. Procesul de aderare durează de la 6 luni la un an. Vom fi parte a conservatorilor europeni”, a spus George Simion, potrivit Libertatea.

Săptămâna trecută George Simion a fost în Polonia și la Bruxelles pentru a discuta pe tema afilierii la ECR Party. Formațiunea politică care a luat naștere în 2009, când s-au rupt de Partidul Popular European.

”La nivel internațional, ECR are partide din întreaga lume. Îi are în continuare pe conservatorii britanici ca principală forță, deși conservatorii britanici nu mai fac parte din Uniunea Europeană”, explică George Simion.

George Simion, despre ECR Party

Liderul AUR este de părere că ECR nu este un partid eurosceptic, ci eurorealist și vrea ca Alianța pentru Unirea Românilor să fie asociată cu această catalogare.

”Din punctul nostru de vedere, ECR nu este un partid eurosceptic, ci eurorealist. Nu am văzut, de exemplu, la PiS, care în momentul ăsta are cei mai mulți europarlamentari, poziții pentru ieșirea din Uniunea Europeană. Am văzut, în schimb, poziții pentru apărarea suveranității naționale poloneze și regulilor lor interne, care ni se potrivesc și nouă”, a adăugat George Simion.

Anunțul șocant al liderului AUR George Simion

Nu cu mult timp în urmă, George Simion a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care susține că nu mai puțin de 40.000 de români vor să se înscrie în partidul său. Totodată

”Partidul nostru va trebui să crească durabil, cărămidă cu cărămidă, fără grabă. Propun o perioadă amplă de discuții interne, două luni de acum înainte, pentru a trece apoi la următorii pași strategici. Peste 40 000 de membri noi vor să intre în AUR.

Toți oamenii sunt bineveniți, dar ca patrioți care vor să facă pentru Țară ceva. Cine se dorește președinte peste anumită zonă sau vrea un anumit beneficiu personal nu are ce căuta în rândurile noastre. Nu suntem nici pe departe perfecți, am făcut greșeli, unele provocate de lipsa de timp”, a scris printre altele Simion pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI