Ce se întâmplă cu medicul Flavia Groșan după apariția ei la TV. Declarații de ultimă oră VIDEO

Ce se întâmplă cu medicul Flavia Groșan după apariția ei la TV. Declarații de ultimă oră VIDEO
Medicul Flavia Groșan riscă acuzații de malpraxis

În ultimele zile au apărut informații contradictorii cu privire la tratarea unor pacienți, infectați cu COVID, de medicul Flavia Groșan. După declarațiile medicului au apărut și criticile dure la adresa acesteia, dar și riscul de a fi acuzată de malpraxis. Afirmațiile sale despre vindecarea a peste 1.000 de pacienți cu un altfel de tratament, au pus-o la zid.

Medicul Flavia Groșan pus la zid de opinia publică

Medicul Flavia Groșan nu ar fi singurul care declara că a reușit să vindece pacienți infectați cu COVID, folosind altfel de tratamente, altele decât cele oficiale și aprobate de Ministerul Sănătății. Declarațiile sale au adus-o în ipostaza de a răspunde valului de critici, din spațiul public.

Pe fondul acestor reacții, medicul Flavia Groșan a fost invitată la ”Sinteza Zilei”, să vorbească despre toate acest aspecte. În același interviu a vorbit și despre schema minune folosită de ea în tratarea celor 1.000 de pacienți.

”Faptul că am fost alături de ei încă de la începutul pandemiei. Când s-a declanșat prima stare de urgență, eu am fost acolo și le-am spus stați calmi, sunt lângă voi, este o pneumonie. Le-am transmis energia mea pozitivă, încrederea, ei au venit lângă mine. (…) S-au creat grupuri pe Facebook, mă sună la telefon, primesc mesaje de susținere.

Sunt copleșită de ce mi se întâmplă. Eu am mers pe calea mea cu schema mea cu Claritromicina mea. Stiam ce rol are, pe lângă faptul că are tropism viral are rolul de antiinflamator, puțină lume știe chestia asta. Îmi dau seama că merge și pe viruși și pe COVID și pe gripă. Eu așa am dat tratat H1N1.”, a declarat medicul Flavia Groșan, în exclusivitate la Antena 3.

Medicul riscă acuzații de malpraxis

Se vorbește de anchete demarate de Consiliul Medicilor din Bihor pe marginea modului în care medicul Flavia Groșan a decis să-și trateze pacienții. În acest moment există riscul de a fi acuzată de malpraxis, și chiar exclusă din  medicină.

Imediat după apariția primelor informații despre modul în care medicul Flavia Groșan a decis să-și trateze cei peste 1.000 de pacienți, Consiliul Medicilor Bihor declara că s-a autosesizat în acest caz. Cu alte cuvinte vor demara o anchetă, existând suspiciunea de malpraxis.

Conform reprezentanților Consiliului, dacă se dovedește că, într-adevăr, medicul Flavia Groșan este sub incidența de malpraxis, există toate șansele să fie exclusă, și de a mai practica medicina. Medicul este contrariat de ceea ce se întâmplă, pe de-o parte, dar și de numărul mare de critici. Printre cei care au criticat-o pe medicul Flavia Groșan a fost și junralistul Radu Tudor.

”După atât muncă, o muncă enormă pe care am avut-o, Lvinia, asistenta mea a muncit enorm anul acesta, să fii invitat la Comisia de etică pentru că ți-a făcut reclamație o colegă, nu un pacient, deci nu vorbim de malpraxis, mi s-a părut că trăiesc într-un film american.

Nu îmi vine să cred așa ceva (…) Eu am o schemă în care știu ce face fiecare medicament. Dacă îmi spune că pacientul are febră, ceva nu e în regulă (…) Eu mă adresez lumii, oamenilor simpli. Eu trebuie să fac o poveste și va rămâne această poveste scrisă de mine!”, a mai declarat edicul Flavia Groșan pentru Antena 3.