Ce se întâmplă cu masca de protecție în exterior. Judecătorii au decis azi. Raed Arafat va fi demis?

Ce se întâmplă cu masca de protecție în exterior. Judecătorii au decis azi. Raed Arafat va fi demis?
Ce se intampla cu masca de protectie in exterior

Judecătorii Curții de Apel București au decis că purtarea măștii de protecție în spațiile publice deschise nu este obligatorie, conform deciziei instanței. Dar sentința nu este definitivă și poate fi atacată în recurs.

Ce se întâmplă cu masca de protecție în exterior

„Uraaaaaa! Uraaaaaa!Uraaaaaa! Am câştigat procesul cu Arafat în primă instanţă. Nici nu-mi vine să cred. Instanţa a dispus că măsura obligării de a purta mască în spaţii deschise este nelegală. Soluţia poate fi atacată cu recurs în 2 zile de la comunicarea hotărârii”, a notat pe Facebook avocata Minodora Ion.

Aceasta a contestat în instanţă prevederile art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427 din 17.12.2020, care este publicat în Monitorul oficial nr. 1257 din 18 decembrie 2020, în ce priveşte instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, astfel că Curtea de Apel a decis să înlăturare sintagma „…şi deschise”.

Decizia poate fi atacată cu recurs

Această decizie poate să fie atacată cu recurs în maximum două zile de la comunicare, iar cererea de recurs se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a Contencios Administrativ şi Fiscal. Avocatul Iulian Urban, care este fost senator, îi cere noului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, demiterea lui Raed Arafat, cu toate că şeful DSU este secretar de stat în MAI.

„Judecătorii de la Curtea De Apel Bucureşti sunt ultimii apărători ai legii, ordinii şi statului de drept din România! Dle ministru al sănătăţii Vlad Voiculescu după decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti sunteti obligat să il demiteţi din orice funcţie publică pe Raed Arafat, care a încălcat cu premeditare ordinea constituţională! Statul român este obligat să restituie românilor banii daţi pe măşti, să le restituie banii daţi pe amenzile aplicate acestora pentru nepurtarea măştilor în spatii deschise”, a notat pe Facebook și Iulian Urban.

Câte cazuri de coronavirus sunt în România

Astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate 608.561 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 523.829 de pacienți au fost declarați vindecați. Astfel că în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.310 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

De asemenea, până joi, 14.912 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 23.12.2020 (10:00) – 24.12.2020 (10:00) au fost raportate 146 de decese (87 bărbați și 59 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, care au fost internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI