Diana Șoșoacă, prima zi în care este obligată să poarte mască de protecție în Parlament. Ce mesaj a transmis

Diana Șoșoacă, prima zi în care este obligată să poarte mască de protecție în Parlament. Ce mesaj a transmis
Diana Șoșoacă a purtat prima oară mască în Parlament Sursă foto: Mediafax/Alexandru Dobre

Diana Șoșoacă a primit o veste extrem de proastă, după ce Senatul a solicitat verificarea adeverinței medicale care o scutește de purtarea măștii de protecție. În urma răspunsului venit din partea DSP, senatoarea AUR este obligată să poarte mască, până în momentul în care adeverința va fi eliberată de medicul de medicina muncii din Senat.

Senatoarea AUR s-a conformat regulilor

Pusă în fața faptului împlinit, Diana Șoșoacă nu a mai avut cum să se sustragă de la obligația purtării măștii de protecție în Parlament. Aceasta a primit răspuns nefavorabil din partea DSP, din cauza faptului că adeverința medicală pe care se baza era eliberată de medicul de familie și nu de cel de medicina muncii.

Până când va avea dovezile legale, senatoarea AUR va fi nevoită să poarte măști de protecție atunci când se află în încăperi închise. Asemenea colegului său de partid, George Simion, aceasta s-a prezentat la Parlament cu o mască conformă, însă lejeră, având o construcție care să-i permită să respire foarte bine.

Diana Șoșoacă nu a ezitat să-i transmită reporterului care o întreba “de ce nu poartă mască”, să meargă să verifice dacă masca sa este conformă. Întrebată și de această data dacă masca purtată este conformă, aceasta a răspuns afirmativ, fiind foarte sigură pe declarațiile susținute: „Da, este conformă, pentru că eu primesc aer de peste tot„, potrivit dcnews.ro.

Ce a declarat George Simion despre masca pe care o poartă

În cursul zilei de duminică, liderii partidelor politice și-au însoțit colegii pentru completarea formalităților necesare preluării mandatelor. Deputații noi au întâmpinat probleme cu orientarea în Palatul Parlamentului, dar cei mai mulți au părut optimiști cu privire la ce le rezervă viitorul.

De exemplu, liderul AUR a dezvăluit că s-a încurcat puțin printre coridoare, dar este sigur că se va familiariza rapid cu locul.

“Suntem noi, învățăm și până la urmă, nu este așa de complicat, este o clădire făcută de poporul român pentru poporul român”, a răspuns George Simion, potrivit Digi24.

Acesta și-a făcut apariția purtând o mască lejeră, care ar părea mai degrabă că nu protejează. După ce a fost întrebat dacă masca este conformă, George Simion a dat asigurări că este cât se poate de conformă și reglementară.

“Este foarte regulamentară, ea este conformă, a dat asigurări liderul AUR. Domnul Ciolacu a fost impresionat de masca noastră și i-am promis că o să-i dau cadou și dumnealui o mască similar”, a adăugat George Simion.

În urma unei căutări pe internet, prețul unei măști purtate de membrii AUR nu este accesibil pentru toată lumea. Pentru cine dorește să respecte regulile, dar să aibă șansa să respire mai ușor, această mască poate fi găsită aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI