Ce se întâmplă cu majorarea punctului de pensie. Decizia luată în urmă cu scurt timp de președintele Iohannis

Ce se întâmplă cu majorarea punctului de pensie. Decizia luată în urmă cu scurt timp de președintele Iohannis
Anunț oficial Klaus Iohannis: ce se întâmplă cu majorarea punctului de pensie?

Nouă veste pentru pensionari! Care este decizia luată în urmă cu scurt timp de către șeful statului? Ce se întâmplă cu majorarea punctului de pensie? Președintele a făcut anunțul oficial.

Anunț oficial Klaus Iohannis: ce se întâmplă cu majorarea punctului de pensie?

Șeful statului a trimis la examinare legea care are în vizor majorarea punctului de pensie. Președintele României dorește reexaminarea Legii pentru Ordonanța de urgență a Guvernului cu nr. 136/2020 pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul trecut.

Administrația Prezidențială arată în cadrul unui comunicat că articolul unic din legea în cauză „cu referire la art. 3 alin. (1) din OUG nr. 136/2020 – prevede: u aceeaşi sumă>.”

Soluția legislativă avea în vedere corelarea bugetului asigurărilor sociale de stat aferent sistemului public de pensii pe anul trecut, drept urmare a intervențiilor legislative adoptate de Parlament prin Legea privind aprobarea OUG nr. 135/2020 care se refetă la rectificarea bugetului de stat 2020.

Ce a reținut Curtea? Explicațiile Administrației Prezidențiale

„Astfel, prin această decizie, Curtea a reţinut că, prin dispoziţiile art. I pct. 8 şi pct. 9 din legea analizată, s-a creat un vid legislativ, întrucât .

Prin aceeaşi decizie, Curtea a reţinut că revine Parlamentului competenţa de a infirma/confirma, în termeni clari şi neechivoci, atât valoarea punctului de pensie, stabilită prin art. 42 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 135/2020, cât şi etapizarea creşterii drepturilor salariale pentru personalul didactic, stabilită prin art. 43 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 135/2020”
Comunicat Administrația Prezidențială

„În anul 2021 nu mai pot fi modificate prevederile bugetare ale anului 2020”

Klaus Iohannis consideră că este necesară reanalizarea de către Parlament a Legii. În plus, oficialul este de părere că reexaminarea trebuie să aibă în vedere și faptul că în prezent cele două ordonanțe de urgență ale Guvernului al căror conținut normativ trebuia corelat și-au produs efectele în cadrul bugetului din anul 2020.

  • „În consecinţă, în anul 2021 nu mai pot fi modificate prevederile bugetare ale anului 2020 şi, prin urmare, prevederile supuse reexaminării nu mai pot produce efecte”, se mai arată în cererea de reexaminare.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI