Ce se întâmplă cu majorarea de 8% a pensiilor din ianuarie 2021. Violeta Alexandru a făcut anunțul azi

Ce se întâmplă cu majorarea de 8% a pensiilor din ianuarie 2021. Violeta Alexandru a făcut anunțul azi
Violeta Alexandru, anunț despre majorarea pensiilor din ianuarie 2021

Violeta Alexandru a făcut un anunț foarte important pentru pensionari. Ce se întâmplă cu majorarea de 8% a pensiilor care era anunțată pentru ianuarie a lui 2021?

Violeta Alexandru, anunț despre majorarea de 8% a pensiilor

Violeta Alexandru nu poate să spună dacă majorarea punctului de pensie cu 8% se va aplica din luna ianuarie a lui 2021. Ministrul Muncii în guvernul interimar nu este sigur nici în ceea ce privește cuatumul majorării propus. Amintim că această creștere cu 8% a fost asumată de Partidul Național Liberal în programul de guvernare care a fost prezentat înainte de alegerile parlamentare de anul acesta. Florin Cîțu a declarat, în calitate de ministru de Finanțe, faptul că majorarea de 8% va fi acordată în ianuarie, timp în care Violeta Alexandru îl contrazice și spune că trebuie să facă o analiză a încasărilor. Decizia finală urmează să fie luată în coaliția de guvernare.

„Programul PNL este clar, sunt prevazute creşteri aşa încât să acopere rata inflaţiei. Aceste creşteri vor fi făcute pentru că ne-am angajat prin programul de guvernare şi prin toate declaraţiile publice. Decizii efective pe acest subiect, când anume va fi aceasta creştere, vor fi luate de echipa guvernamentală spre finalul anului, în câteva zile, când se va face o evaluare a ceea ceea ce înseamnă resurse bugetare, pentru că tot ce se discutăm se bazează pe situaţia încasărilor la buget (…) Şi depinde de discuţiile avute în coaliţia de guvernare”, a spus Alexandru.

Ministerul de Interne nu dorește să modifice condițiile de pensionare pentru angajații săi

  • “La nivelul Ministerului Afacerilor Interne nu a existat, nu există şi nu se are în vedere intenţia de a promova, susţine ori elabora o iniţiativă legislativă în vederea modificării prevederilor legale privind sistemul pensiilor militare ori a condiţiilor legate de vârstă pentru accesarea acestui drept. Aceasta este poziţia oficială a conducerii Ministerului Afacerilor Interne, asumată public şi susţinută inclusiv în cadrul declaraţiei de presă din data de 27 noiembrie”
    MAI
  • „În ziua de 15 decembrie 2020, Curtea Constituţională, în cadrul controlului anterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate (după conexarea celor două sesizări cu acelaşi obiect, formulate de Avocatul Poporului şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie) şi a constatat că este neconstituţională, în ansamblul său, Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal. Decizia este definitivă şi general obligatorie. Argumentele reţinute în motivarea soluţiei pronunţate de Curtea Constituţională vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va redacta într-un termen scurta şi se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I”
    CCR
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI