22 iul. 2021 | 09:36

Ce se întâmplă cu Ion Rădoi, liderul sindicatului de la Metrorex. Gurile rele spun că era și timpul

News
Ce se întâmplă cu Ion Rădoi, liderul sindicatului de la Metrorex. Gurile rele spun că era și timpul
Ion Rădoi pus sub acuzare de DNA în scandalul Metrorex

Metrorex a fost subiectul luniilor trecute, odată cu scandalul spațiilor comerciale și punerea sub acuzare a liderului sindicatului, Ion Rădoi. Metrorex se judecă în aceste zile cu cei care, până mai ieri, aveau spații comerciale cu amănuntul în stațiile de metrou. În tot acest timp, pus sub control judiciar de DNA, liderul de sindicat Ion Rădoi se gândește ce va face de-acum în colo.

Ion Rădoi pus sub acuzare de DNA în scandalul Metrorex

Scandalul de la Metrorex, în care este implicat direct liderul sindicatului, Ion Rădoi, a ajuns pe masa procurorilor DNA. Totul a plecat de la greva spontană genertă de lucrătorii Metrorex, blocând traficul garniturilor de metrou. Dosarul a fost deschis după plângerea penală prezentată în primăvară de Ministerul Transporturilor, în urma grevei unioniștilor.

Perchezițiile au fost efectuate și la locuințele mai multor persoane, inclusiv la reședința liderului sindical Ion Rădoi la Sinaia, potrivit unor surse judiciare. Anchetatorii au ridicat mai multe documente în contextul spațiilor comerciale, în ciuda procesului de demolare care a început în aprilie 2021.

În urma investigațiilor s-a constatat că spațiile comerciale se aflau în spațiul Metrorex, dar au fost închiriate comercianților în principal de către sindicat. Procurori DNA spun că aceștia au colectat 70% din veniturile din închiriere, restul de 30% revenind la Metrorex.

Acordul comercial expirase în 2018, dar spațiile au continuat să fie închiriate, chiar dacă Metrorex nu dorea să prelungească aceste contracte. O parte din spații ar fi ajuns la rudele liderului sindical Ion Rădoi, fiind investigată și direcționarea banilor către unii oameni ai sindicatului. Așa se face că Ion Rădoi a fos pus sub acuzare de DNA pentru șantaj și de acte de influență.

Liderul sindical se gândește să iasă la pensie

Deși pus sub control judiciar, Ion Rădoi, ajuns la 59 de ani, se pare că nu prea este îngrijorat de acest aspect. În schimb, se gândește serios să iasă la pensie, conform celor de la Economedia.ro. Fostul deputat PSD și lider al sindicaliștilor Metrorex, conform publicației amintite, ar fi trimis o adresă către conducerea Metrorex în care cere pensionarea.

Numai că, odată cu aprobarea cererii, Ion Rădoiu nu va mai putea deține și funcția de președinte al Sindicatului Metrorex. Aceste date au fost confirmate pentru Economedia.ro de actualul director al instituției, Ștefan Paraschiv. Același lucru este stipulat, de altfel, și în statutul de organizare și funcționare a sindicatului.

„Poate dobândi calitatea de membru al U.S.L.M. (Uniunea – Sindicatul Liber din Metrou, n.r.) orice salariat al Societăţii Comerciale de Transport cu Metroul Bucureşti „Metrorex” S.A.  Calitatea de membru poate fi redobândită – fără drepturile sindicale timp de 6 luni de la data reînscrierii – numai o singură dată”, arată statutul sindicatului.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Mănăstirea din România unde o floare creează un peisaj rupt din Rai. Are şi proprietăți tămăduitoare
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro