Ce se întâmplă cu casa lui Ion Dolănescu din strada Caimatei. Ionuț, fiul regretatului artist, a luat decizia finală (exclusiv)

Ce se întâmplă cu casa lui Ion Dolănescu din strada Caimatei. Ionuț, fiul regretatului artist, a luat decizia finală (exclusiv)
Ce se întâmplă cu casa lui Ion Dolănescu din strada Caimatei

Ionuț Dolănescu a luat decizia definitivă. El s-a hotărât ce urmează să se întâmple cu casa părintească din strada Caimatei.

Ce se întâmplă cu casa lui Ion Dolănescu din strada Caimatei

S-au judecat ani de zile pentru averea lăsată de tatăl lor. Acum, Ionuț și Dragoș Dolănescu s-au liniștit și pare că au mai lăsat fiecare de la el.

Ionuț Dolănescu a decis să se mute în casa părintească din București. Urmează să facă asta în câteva luni, însă casa nu va rămâne la fel.

“Am decis să mă stabilesc în casa copilăriei mele, în casa tatălui, de pe strada Caimatei. Ca atare, am luat legătură cu un architect şi am ajuns amândoi la concluzia că locuinţa are urgent nevoie de îmbunătăţiri.

Nici nu mă miră, fiindcă imobilul are peste 100 de ani vechime, iar tata nu s-a mai îngrijit foarte tare de soarta ei în ultima perioadă a vieţii sale”, a declarat Ionuţ Dolănescu pentru impact.ro.

Ionuț Dolănescu are de plătit despăgubiri

Cântărețul este încântat că a reușit să păstreze casa, doar că investițiile vor costa mult, iar fratelui său trebuie să îi dea despăgubiri 150.000 de euro, dar și vila din SInaia, de 300.000 de euro, potrivit deciziei tribunalului.

“Nu a mai investit nimeni în această casă de ani buni, dacă nu chiar de decenii. Am decis să o şi măresc, fiindcă având deja trei copii, am nevoie de spaţii mai mari.

În plus, cred că voi alege şi varianta propusă de architect, de a-i adăuga şi o mansardă, lucru care cred că i se potriveşte foarte bine. O să dureze ceva până când casa va fi renovată,

dar de acum nu mai contează, fiindcă acum casa e a mea, cu acte în regulă şi sunt foarte bucuros din pricina asta”, a adăugat Ionuţ Dolănescu.

Casa a fost ridicată acum acum mai bine de un secol de scriitorul Barbu Ștefănescu Delavrancea. 

El avea diverse obiecte prețioase din Franța, sobe din teracotă, uși de lemn scumpe și candelabre.

„Mi-am plătit dreptul de a sta în casa părinților”

Pereții și tavanul erau îmbrăcate în lemn, iar gardul de fier fusese adus tot din Franța.

 „Războiul dintre noi s-a încheiat. Averea s-a împărţit în mod egal şi legal. Asta nu schimbă cu nimic relaţiile între noi. Caracterul lui vizavi de mine, cel pe care l-a târât prin tribunale mai bine de opt ani de zile, caracterul lui este nul pentru mine.

Nu sunt supărat pe nimeni, nu am nimic de împărţit cu nimeni. Ar trebui ca Dragoş să aibă mai mult respect faţă de mine care sunt fratele mai mare. Am şi plătit o sumă usturătoare de 100.000 de euro. Eu mi-am plătit dreptul de a sta în casa părinţilor”, a declarat Ionuţ Dolănescu.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI