Ce se întâmplă cu bucureștenii care au rămas fără case după incendiul din Rahova. Unde i-a cazat Primăria
Primarul sectorul 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a spus ieri că cele 19 persoane, 14 adulți și cinci copii, care nu mai pot locui în apartamentele afectate de incendiul de pe Calea Rahovei, au fost cazate la hotel.
Ce se întâmplă cu bucureștenii care au rămas fără case după incendiul din Rahova
Primarul sectorul 5 din București a convocat miercuri seara o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, și a declarat că 24 de apartamente au fost afectate de incendiul de pe Calea Rahovei. Astfel, un număr de 19 persoane, între care 14 adulți și 5 copii, au fost cazate la hotel miercuri.
„Sunt persoane care au fost afectate, sunt persoane care astăzi nu mai pot locui până la remedierea apartamentelor în acele condiții, iar noi, ca autoritate locală (…) vrem să venim în sprijinul lor. (…) Noi i-am dus deja și i-am cazat la un hotel din București. Va dura până când vom începe remedierea fațadelor și lucrările care au fost afectate”, a spus primarul Sectorului 5.
Primarul Sectorului 5 a mai spus că azi va fi convocată o ședință a Consiliului Local ca să stabilească cum pot fi ajutați cei care au avut de suferit de pe urma incendiului care s-a produs ieri, mai ales că din unele dintre apartamente nu se mai poate recupera nimic.
Amintim că un incendiu puternic a izbuncit ieri la un bloc în curs de reabilitare termică de pe Calea Rahovei. În total, au fost evacuați 38 de locatari, iar 7 dintre ei au avut nevoie de prim-ajutor.
Despre incendiul de pe Calea Rahovei
A fost vorba despre un incendiu puternic, cu degajări mari de fum, la un bloc situat pe Calea Rahovei în București. Blocul are zece etaje și se afla în curs de reabilitare termică. Intervenția a fost una dificilă. O femeie a ajuns la spital după ce s-a intoxicat cu fum, iar doi pompieri au ajuns și ei la Spitalul Floreasca pentru îngrijiri medicale. În total, iar 7 dintre locatari au avut nevoie de prim-ajutor.
Conform pompierilor, incendiul a cuprins două dintre cele patru fațade ale blocului respectiv, dintre care una a ars aproape în totalitate. Pe fațada respectivă se aflau schele, deoarece blocul era în reabilitare termică. În aceste zile, acolo se montau ferestrele.
La fața locului au intervenit pompierii cu zece autospeciale de stingere cu trei autoscări. Focul ar fi izbucnit de la un nivel inferior, probabil de la etajul 2 sau 3. De asemenea, în zonă s-au impus restricții de trafic ca să ajute echipajele de la ISU să poată interveni și ridica autoscările.