Ce se întâmplă cu BIAS 2021, cel mai așteptat show aviatic din România

Ce se întâmplă cu BIAS 2021, cel mai așteptat show aviatic din România
Ce se întâmplă cu BIAS 2021, cel mai așteptat show aviatic din România

BIAS reprezintă cel mai mare show aviatic de la noi din țară. BIAS este prescurtarea de la Bucharest International Air Show. Iată ce se întâmplă cu BIAS 2021, cel mai așteptat show aviatic din România.

Cel mai așteptat show aviatic de la noi din România – ce se întâmplă cu BIAS 2021

BIAS nu va avea loc nici în acest an, potrivit unui anunț făcut public de Compania Națională Aeroporturi București, Statul Major al Forțelor Aeriene, Romaero și Aeroclubul României.

Comitetul de Organizare al BIAS a transmis suspendarea organizării show-ului aeronautic și în 2021. Motivele pentru care acesta a fost suspendat din nou sunt unele simple, reprezentate de:

  • situația actuală în care ne aflăm
  • incertitudinea legată de organizarea unor evenimente cu public numeros
  • dificultatea găsirii unor sponsori.

BIAS 2021 – ce se întâmplă cu show-ul aviatic

Potrivit aviatiamagazin.ro, un comunicat oficial a fost transmis de către Comitetul de Organizare al BIAS, prin care a fost făcut public anunțul conform căruia cel mai mare show aviatic din România, va fi amânat și în acest an, la fel ca anul precedent.

”Dragi prieteni, Comitetul de Organizare BIAS – format din reprezentanții organizatorilor: CN Aeroporturi București, care este și sponsor principal, Statul Major al Forțelor Aeriene, Romaero și Aeroclubul României – s-a reunit joi, 6 mai, pentru a analiza posibilitatea continuării organizării BIAS, programat pe 5 septembrie 2021. Luând în considerare toate aspectele organizatorice în contextul pandemiei de CoVid-19, inclusiv posibilele restricții privind numărul de spectatori precum și dificultățile privind finanțarea evenimentului, Comitetul de Organizare a decis suspendarea organizării BIAS 2021.

Comitetul se va reuni periodic pentru a analiza evoluția situației generale urmând ca, atunci când aceasta va redeveni favorabilă organizării unui eveniment de dimensiunea BIAS, să ia o decizie privind următoarea ediție a celui mai mare show aerian din această regiune a Europei. Reamintim că, începând cu 2012, la BIAS au participat de fiecare dată peste 100.000 spectatori, numărul celor prezenți simultan pe platforma de la Băneasa și Romaero depășind frecvent 50.000.”

Show-ul aviatic BIAS 2021

Faimosul eveniment BIAS nu va avea loc nici anul acesta. Anul trecut a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus. Se pare că tot acesta este motivul pentru care a fost amânat și de data aceasta. Show-ul aviatic era programat inițial pe data de 5 septembrie 2021.

Deocamdată nu puteam decât să sperăm că anul 2022 va fi unul mai bun și că BIAS va avea loc din nou. Din anul 2012, la fiecare ediție BIAS au participat aproximativ 100.000 de spectatori. Pe platforma Băneasa și Romaero, numărul celor prezenți simultan depășea 50.000.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI