Ce se întâmplă cu averea lui Diego Maradona. Are o echipă de copii

Care a fost valoarea netă a lui Diego Armando Maradona

A câștigat o Cupă Mondială în 1986. A fost băiatul de pe afișele pentru Coca Cola la un moment dat. Multă lume s-a întrebat cât de mult valorează icoana argentiniană? Diego Armando Maradona s-a stins din viață, dar a lăsat o avere colosală în urma sa.

Care a fost valoarea netă a lui Diego Maradona

Diego Maradona a fost, fără îndoială, unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile, venerat în întreaga lume pentru abilitățile sale fenomenale și personalitatea sa. Talentul său a inspirat Argentina la un triumf al Cupei Mondiale și l-a adus în întreaga lume la cluburi precum Boca Juniors, Barcelona, Sevilla și Napoli.

S-a retras din fotbal la mijlocul anilor 1990. Ulterior, Maradona a făcut tranziția în lumea antrenorilor. A fost la cârma Naționalei Argentinei, dar și la cluburi din Emiratele Arabe Unite și Mexic.

Valoarea netă a lui Maradona a fost estimată la 100.000 de dolari, în ciuda faptului că s-a bucurat de o carieră de jucător care s-a întins pe parcursul a două decenii, făcându-și meseria la Barcelona, Napoli și Boca Juniors.

Câștigătorul Cupei Mondiale ar fi putut să-l inspire pe Napoli la două titluri din Serie A și o Cupă UEFA. Se întâmpla la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990. Din păcate nu a reușit, fiind într-o dispută de lungă durată cu guvernul italian cu privire la impozite.

Maradona a declarat pentru Corriere della Serra în 2016 că factura fiscală restantă a fost achitată. Declarația acestuia era în contradicție cu comentariile președintelui Napoli Aurelio de Laurentiis, care a spus în 2017 că argentinianul va fi ambasador al clubului imediat ce disputa se va stinge.

Cu o sumă raportată de 37 milioane de euro plătită autorităților italiene, valoarea netă a lui Maradona a fost estimată la 100.000 de dolari, de site-ul web Celebrity Net Worth.

Cât a câștigat Diego Maradona

În trecutul său pe postul de antrenor principal al lui Dorados,  fostului șef al Argentinei i s-au plătit 150.000 de dolari pe lună. Dacă facem un calcul am ajunge la 1,6 milioane de dolari pe durata contractului de 11 luni.

Înainte de a deveni șef al lui Dorados, a lucrat ca ambasador FIFA la Cupa Mondială din 2018 din Rusia. A pus la punct un contract pe trei ani pentru a deține funcția de președinte al echipei bieloruse Dinamo Brest.

Cu toate acestea, aventura sa în Belarus a fost scurtă, plecând după aceea în Mexic. Pe lângă salariul de antrenor, Maradona câștiga, de asemenea, venituri prin acorduri cu diferite mărci. Maradona a fost de mult timp partener al gigantului german de îmbrăcăminte sportivă Puma. Diego Armando Maradona a început să colaboreze cu ei în zilele sale de glorie din anii 1980.

Maradona nu este cunoscut în special pentru munca sa caritabilă, dar a participat la mai multe meciuri de fotbal caritabile în sprijinul unor cauze precum UNICEF. În 2010, a contribuit la strângerea a 500.000 de dolari pentru o organizație caritabilă pentru copii la un eveniment organizat de unul dintre partenerii săi de sponsorizare, Hublot, participând la un joc de mini-fotbal.

Ce lasă Diego Armando Maradona familiei sale

După o carieră întinsă pe două decenii, scandaluri, droguri, alcool, Diego Armando Maradona lasă în urma sa o avere estimată la 60 de milioane de euro și o familie cu 10 copii. A trecut printr-o căsătorie și un divorț cu scandal. Apoi au urmat alte două relații. În urma acestora Diego Armando Maradona se putea mândri cu cei 10 copii.

“Maradona are patru copii în Cuba cu care ţine legătura. Trebuie să vorbesc cu Diego. Deocamdată, nu i-a recunoscut, însă îşi va asuma responsabilităţile ce-i revin”, a declarat Matias Morla, avocatul starului argentinian, în urmă cu doi ani.

În timp ce se afla în spital, în urma descoperirii unui cheg de sânge la cap, Maradona dădea declarații în presă despre ce va face cu averea sa.

“(…). Vreau să vă spun că nu mor. Dorm liniştit, pentru că muncesc. … Nu ştiu ce a vrut Giannina să spună. … Şi vreau să le spun tuturor că voi dona totul. Tot ce am strâns în viaţă voi dona… Sunt foarte sănătos”, declara celor de la Marca.

Deși este adevărat că Maradona a generat milioane și milioane cu imaginea sa, nu se știe exact câți bani deținea în prezent. Este imposibil de știut cât a lăsat în moștenire, dar este clar că li se vor distribui câteva milioane de dolari celor 10 copii. Este greu să ne gândim la moștenire, dar de mâine va începe un război pentru a afla cine va primi cea mai bună parte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI