Ce se întâmplă cu anul școlar 2019-2020 în România. Monica Anisie, anunțul care schimbă tot

Ce se întâmplă cu anul școlar 2019-2020 în România. Monica Anisie, anunțul care schimbă tot

Monica Anisie a oferit noi detalii despre situația anului școlar 2019-2020. Care sunt scenariile oficialilor pentru ceea ce-i așteaptă pe elevi? Se împlinește o lună de când copiii nu mai merg la școală. Se vor relua sau nu cursurile după sărbătorile pascale precum s-a susținut inițial?

Ce se întâmplă cu anul școlar 2019-2020 în România?

Ministrul Educațieie a susținut inițial faptul că totul va reveni la normal pentru elevi și studenți după Paște. După ce s-a declarat oficial prelungirea stării de urgență zvonurile au arătat că materia începând cu luna martie va fi reluată integral din luna iunie. Monica Anisie a venit cu detalii oficiale despre situația elevilor în cadrul unei conferințe de la Palatul Victoriei.

„Suntem într-o perioadă dificilă. Pentru a ne proteja sănătatea noastră și a celor din jur suntem obligați să stăm în casă. În acest context, am luat hotărârea de suspendare a orelor pentru două săptămâni, ulterior președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență, iar cursurile au continuat să fie suspendate. În această perioadă, Ministerul Educației a fost în strânsă relație cu cadrele școlare. Am recomandat realizarea de lecții suport online și suntem conștienți că la acest moment există comunități în care accesul la tehnologie este unul dificil. Astfel, am realizat un parteneriat cu televiziunea publică, iar elevii din clasele a 8-a și a 12-a au posibilitatea să se pregăteească pentru examene. Am început să achiziționăm tablete pentru elevii care nu au posibilități. Demersurile nu se vor opri aici. În acest timp, am urmărit cu atenție ce se întâmplă în celelalte stare europene. Vreau să fac precizarea că data exactă privind realuarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România. Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgență și asigurarea tuturor măsurilor pentru ca elevii, studenții și cadrele didactice să fie în siguranță. Examenele ar putea fi organizate în luna iulie. Proba națională și bacalaureat nu va cuprinde materia din semestrul al doilea. Am emis un ordin de minsitru prin care am anulat simulările examenelor naționale, evaluările pentru clasele a 2-a, a 4a și a 6-a și olimpiadele și concursurile școlare. Situația școlară a evelilor se va încheia cu minim 2 note, la care se adaugă nota din teză. Subiectul pt teze vor fi concepte în funcție de ceea ce s-a predat până pe 11 martie 2020. Activitățile se vor desfășura în mediul online și pentru învățământul universitar. Măsurile acestea pot suferi modificări în funcție de hotărârile apărute pe parcurs”
Monica Anisie

Monica Anisie, anunț de ultimă oră despre anul școlar 2019-2020
Monica Anisie, anunț de ultimă oră despre anul școlar 2019-2020

„Toate scenariile experților vor fi luate în calcul în funcție de evoluția pandemiei”

Monica Anisie a declarat, pe data de 1 aprilie, faptul că specialiștii lucrează la numeroase scenarii care urmează să fie discutate în scurt timp cu partenerii, cu sindicatele, cu Consiliul Național al Elevilor, cu reprezentații studenților și cu Consiliul Național al Rectorilor. De asemenea, ministrul susținea că înghețarea anului școlar nu se pune în discuție, mai cu seamă că deja trei sferturi din anul școlar a fost parcurs înainte ca sincopele din cauza crizei sanitare pe care o traversăm să intervină.

„Referitor la examenele naționale, am postat pe site-ul Centrului Național de Evaluare și Examinare niște teste de antrenament. Tocmai pentru a-i menține în contact pe elevii de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a cu ceea ce înseamnă pregătirea pentru examenele naționale. În momentul în care specialiștii din Ministerul Educației, după discuția cu partenerii de care am amintit mai devreme, vor stabili un calendar pentru examenele naționale, noi o să-l prezentăm public. Este important de menționat faptul că toate scenariile gândite de experții din cadrul ministerului vor fi luate în calcul în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România”
Monica Anisie, ministrul Educației

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI