Ce se întâmplă cu alocațiile elevilor. E oficial, când se dublează

Ce se întâmplă cu alocațiile elevilor. E oficial, când se dublează
Ce se întâmplă cu alocațiile elevilor

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a vorbit despre o mărire substanțială a alocațiilor pentru elevi. Cu toate acestea, se pare că acest lucru nu se va întâmpla foarte curând.

Când se dublează alocațiile elevilor

Virgil Popescu a explicat de ce nu au fi putut mărite în acest an alocațiile copiilor cu 40%. Pandemia de coronavirus a cauzat o serie de probleme, care au ajuns și în zona finanțelor, iar indexările au fost anulate. Pe de altă parte, ministrul Economie a anunțat că alocațiile se vor majora până în anul 2022.

”Până în 2022 vom dubla alocația copiilor și trebuie să se știe, PNL este singurul partid care a mărit alocațiile copiilor de-a lungul timpului. Ultima dată eram în Parlament, la Legea bugetului, dacă îmi aduc aminte, în 2018, când acel amendament al colegului meu, Robert Sigartău a fost aprobat, introdus în buget, în ciuda opoziției PSD și s-au dublat alocațiile copiilor atunci. Acum am mărit din nou cu 20 la sută alocațiile copiilor și le vom dubla până în 2022”, a spus Virgil Popescu la Realitatea Plus.

”Nu putem compara mere cu pere”

De asemenea, ministrul a adăugat că, deoarece suntem în criză sanitară puternică, cu cheltuieli de la bugetul de stat foarte mari, pentru a face o cheltuială trebuie să avem și venit. Pe de altă parte, dacă nu sunt venituri în buget și trebuie să împrumutăm bani, putem ajunge în deficit excesiv bugetar.

”Nu putem compara mere cu pere. Suntem într-un an în care avem o criză sanitară puternică, cheltuieli foarte mari de la bugetul de stat și ca să faci o cheltuială, trebuie să ai un corespondent și din venit.

Nu ai venituri în buget, trebuie să te împrumuți, trebuie să te gândești să te împrumuți astfel încât să nu deraiezi de pe șine și să nu ajungi cu un deficit excesiv bugetar, chiar dacă la ora actuală este deficit peste tot”, a afirmat ministrul Economiei.

Virgil Popescu, despre evoluția pensiilor

Totodată ministrul Virgil Popescu a vorbit și despre cum au evoluat pensiile în acest an. El susține că acestea nu au putut fi mărite din cauza crizei sanitare, însă din 2024 se vor mări cu 46%.

”Pensiile le-am mărit cu 14 la sută în acest an. E adevărat, iar am fost acuzați de PSD că premierul a spus la începutul anului că le vom mări cu 40 la sută.

Da, dar în ianuarie, când a declarat premierul, toți credeam acest lucru și îl făceam, dar a venit criza sanitară, a venit această nenorocire asupra întregii omeniri și nu a mai fost posibil. Dar, așa cum am promis, în 2024 pensiile vor crește cu 46 la sută”, a mai spus ministru Economiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI