Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor. Klaus Iohannis a făcut acum anunțul oficial

Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor. Klaus Iohannis a făcut acum anunțul oficial

E oficial! Alocațiile copiilor se dublează. Marți, președintele Klaus Iohannis a semnat un decret pentru promovarea legii în acest sens.

Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promovarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului, cu numărul 9/2019, pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993, privind alocația de stat pentru copii.

Alocațiile copiilor vor avea deci un cuantum de:

  •  600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
  •  300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;
  • 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

În acest sens, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a afirmat tot marți, la Parlament, că a decis alături de liderii de grup ai PSD convocarea unei sesiun extraordinare a Parlamentului, în care legea privind eliminarea pensiilor să fie adoptată, cu motivația că în spațiul public s-a vehiculat că alocațiile pentru copii nu pot fi dublate din cauza impactului bugetar pe pensiile speciale.

Vă reamintim cu această ocazie că președintele Klaus Iohannis declara în data de 9 ianuarie a acestui an că nu are de gând să refuze promulgarea acestei legi:  „E  încă în analiză, aștept precizări de la Guvern, pentru că sumele nu sunt prevăzute în buget”, spunea şeful statului.

Apoi, premierul României, Ludovic Orban, a anunțat, în data de 10 ianuarie, că Guvernuș va amâna termenul de intrare în vigoare a Legii privind dublarea alocațiilor, până ce se vor găsi resursele financiare necesare. Șeful Executivului a mai precizat la momentul respectiv că, cel mai probabil, banii vor fi alocați la rectificarea din luna iulie a anului curent.

Mai reamintim faptul că, Camera Deputaților a votat pe data de 18 decembrie a anului trecut, iniţiativa legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI