După cum știm de la nutriționiști, „un măr pe zi ține doctorul departe”. Dar sosul de mere? În forma sa cea mai simplă, ingredientele sunt doar fructe fierte. Ca atare, are mulți nutrienți incredibili, la fel ca merele întregi proaspete. Află care sunt explicațiile specialiștilor și efectele secundare surprinzătoare ale consumului de sos de mere.
Există multe soiuri de sos de mere pe piață. Unele nu conțin nimic mai mult decât fructul în sine, apă și acid ascorbic (vitamina C). Altele au adaos de zahăr sau alte fructe. Sosurile pe bază de mere datează din epoca medievală. Oamenii au servit versiuni dulci și tarte cu o varietate de feluri de mâncare diferite, cum ar fi carne de vită, porc, pește și gâscă. Aceste sosuri nu se numeau totuși sos de mere. Cuvântul nu a apărut tipărit până la mijlocul anilor 1700.
Toată lumea a auzit că un măr pe zi ține doctorul departe, dar cum rămâne cu sosul de mere? Piureul de fructe este o variantă sănătoasă pentru orice moment al zilei. Iată ce se întâmplă când consumi sos de mere.
Mai mult decât o gustare perfectă pentru copii, sosul de mere reprezintă modalitatea prin care atragi oamenii de orice vârstă să mănânce o porție sănătoasă de fructe. Consumul de piure de mere făcut în casă are multe beneficii pentru organism. Atenție mare! Sosul din comerț conține o cantitate mare de zahăr și coloranți alimentari.
Probioticele din iaurt, varză murată și chefir fac minuni pentru sănătatea tractului digetiv. Cu toate acestea, nu își pot face treaba fără doza de prebiotice. Potrivit medicului Amanda Sauceda, „merele sunt un aliment prebiotic, ceea ce înseamnă că hrănește bacteriile intestinale bune”.
Dacă vrei modalități simple prin care să reduci caloriile, sosul de mere este răspunsul.
„Folosirea sosului de mere ca înlocuitor al uleiului de gătit în proporție de 1 la 1 ajută la reducerea caloriilor din grăsimi, susține sănătatea inimii și oferă o modalitate suplimentară de a consuma niște fructe”, explică dieteticianul Andrew Akhaphong.
Reține că o cană de piure de mere neîndulcit are doar 25 de calorii, comparativ cu 964 de calorii găsite într-o jumătate de cană de ulei de canola. Medicul adaugă că „sosul de mere ca înlocuitor al uleiului funcționează cel mai bine pentru prăjituri și produse de cofetărie, cum ar fi brioșe, plăcinte cu mere, brownies și pandișpan”.
„Sosul de mere este o sursă sănătoasă de hidratare atunci când ești bolnavă”, dezvăluie nutriționistul Megan Byrd.
88% din piureul de mere este apă. Asta înseamnă că doar o jumătate de cană de sos oferă o cantitate considerabilă de apă organismului. În plus, acest sos delicios primește puncte bonus ca aliment pentru zilele în care te simți rău. Se digeră ușor și reprezintă o sursă rapidă de energie.