Ce se întâmplă când bagi mâncarea fierbinte în frigider, de fapt. De ce nu e bine să o faci, niciodată

Ce se întâmplă când bagi mâncarea fierbinte în frigider, de fapt. De ce nu e bine să o faci, niciodată
Ce se întâmplă când bagi mâncarea fierbinte în frigider, de fapt.

Pentru ca mâncarea gătită să rămână sănătoasă, trebuie să ai în vedere anumite reguli de bază. Spre exemplu, nu se recomandă spălatul cărnii înainte de a o găti, dar mai sunt și alte obiceiuri considerate greșeli în bucătărie.

Ce se întâmplă când bagi mâncarea fierbinte în frigider, de fapt

O altă greșeală ar fi să așezi carnea crudă alături de cea gătită. De ce să nu faci asta? Deoarece germenii din carnea crudă pot ajunge foarte ușor pe carnea gătită.

Să nu dezgheți carnea pe blatul de lucru, pe masă sau pe orice altă suprafață de lucru. De ce? Deoarece germenii se pot împrăștia foarte repede la temperatura camerei. Dezgheață carnea în frigider, în apă rece sau în cuptorul cu micriunde. Asta este valabil și pentru marinarea mâncărurilor. Să nu faci asta direct pe blatul de bucătărie, deoarece așa permiți bacteriilor să se înmulțească. Alimentele se marinează la frigider.

Nici spălatul cărnii nu este igienic, deoarece germenii se pot răspândi pe toată suprafața chiuvetei, dar și pe blatul de lucru.

Și tu lași mâncarea să se răcească înainte de a o pune la frigider? Greșit! Dacă lași mâncarea afară, le faci o invitație microbilor să vină la cratiță, iar bacteriile se răspândesc cu repeziciune în mâncare, în mai puțin de două ore, dacă nu o pui la rece! Dar să nu pui, totuși, mâncarea fierbinte în frigider! Asta va mări temperatura din interiorul frigiderului, iar roscul alterării alimentelor va crește.

Consumi alimente care conțin ou crud? Asta te-ar putea îmbolnăvi, deoarece ouăle crude pot conține salmonella sau altă bacterie.

Nu tăia nici fructele și legumele nespălate pe tocător, deoarece pesticidele s-ar putea transfera cu ușurință pe suprafața de lucru.

Alte greșeli frecvente în bucătărie

Una dintre greșelile frecvente care se fac în bucătărie este că atunci când vrei să gătești, nu lași uleiul să se încingă în tigaie sau nu suficient de mult. Prin urmare, alimentul va absorbi ulei și se va lipi și de tigaie.

O altă greșeală făcută în timpul gătitului este că mulți pun prea puțină sare în preparatele lor. Or, sarea este esențială în bucătărie, fiind condimentul care, de cele mai multe ori provoacă aromele și contribuie la definitivarea texturilor.

De asemenea, trebuie să sărezi toată carnea înainte de a o găti și trebuie să sărezi apa în care o să fierbi legumele. Căci nu este suficient să adaugi sare în ultimele minute ale șederii pe foc a preparatului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI