Ce se întâmplă azi cu sora lui Adrian Păunescu. Internată de 46 de ani într-un spital de psihiatrie, grav bolnavă

Ce se întâmplă azi cu sora lui Adrian Păunescu. Internată de 46 de ani într-un spital de psihiatrie, grav bolnavă
Sora lui Adrian Păunescu, Lidia, la un pas de moarte

Sora mai mică a personalității culturale și politice Adrian Păunescu are „reședință permanentă“ la un spital de psihiatrie din Buzău, unde a fost internată în urmă cu 46 de ani. Pe lângă afecțiunile de schizofrenie și Sindrom Down de care suferă de o lungă perioadă, femeia se confruntă și cu o altă problemă, ce, conform celor care au furnizat informații despre ea, nu se află pe calea rezolvării.

Bolnavă încă de mică, îngrijită „total“ de Păunescu

Andrei Păunescu, fiul artistului român decedat în anul 2010, a relatat, invitat fiind „La Măruță“, că Lidia, sora de tată a poetului, s-a născut din a doua căsătorie a părintelui comun al celor doi și a fost bolnavă încă din copilărie. Andrei, care și-a întâlnit mătușa suferindă înainte de a deveni adult, a povestit că tatăl său, fratele Lidiei, s-a îngrijit „cât a putut de ea, adică total“, întrucât aceasta a avut nevoie permanentă de supraveghere și medicație.

„Nimeni nu este ruşinat de această dramă. Tata a considerat acest lucru ca pe un dat nefericit al destinului“, a povestit bărbatul.

Fiul lui Adrian Păunescu a mai declarat că starea nefericită în care s-a aflat Lidia de la o vârstă fragedă a fost un lucru „dramatic“ pentru bunicul lui. Andrei consideră că învățătorul Constantin M. Păunescu a avut un „destin crud“ din cauza bolii grave a fiicei sale.

Ce a rămas nepovestit „La Măruță“

Ceea ce nu s-a menționat în cadrul emisiei lui Cătălin Măruță este faptul că bolnava nu mai are parte de susținere din partea familiei, probabil începând cu perioada de după moartea nonconformistului publicist.

Regretatul Adrian Păunescu
Regretatul Adrian Păunescu

„Eu știu că de ani buni nimeni nu s-a mai interesat de dânsa. Anul trecut doamna Lidia a făcut o pneumonie și abia a supraviețuit“, a dezvăluit un cadru medical de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, secția Nifon, unde este internată Lidia Păunescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI