Ce se întâmplă acum în Wuhan, orașul de unde a izbucnit pandemia. Oamenii se vor înfuria

Ce se întâmplă acum în Wuhan, orașul de unde a izbucnit pandemia. Oamenii se vor înfuria
Wuhan, epicentrul  COVID-19, reînvie (foto reuters.com)

Wuhan, epicentrul actualei pandemii, se pare că revine la viață. Viața de noapte din Wuhan este din nou în plină desfășurare. După ce orașul a fost sub carantină totală, viața locuitorilor revine la normal.

Wuhan,epicentrul  COVID-19, reînvie

În noiembrie 2019 începea dezastrul în Wuhan, devenit ulterior epincentrul pandemiei ce a devastat întreaga lume. Acum, la un an de la acel moment, și după ce locuitorii au experimentat primul val de epidemie din Wuhan și apoi eliberarea, simt că duc o a doua viață. Acum, pe străzile din Wuhan, petrecăreții fără mască, fumând, petrecând și încercând să revină la o viață normală.

Viața de noapte din Wuhan este din nou în plină desfășurare. În scene inimaginabile în urmă cu câteva luni, acum tinerii rezidenți din Wuhan, au făcut surfing, au mâncat pe stradă și au umplut cluburile de noapte ale orașului, în încerarea de a recupera timpul pierdut.

Renașterea economiei durabile a vieții de noapte a orașului oferă o privire asupra unui stil de viață post-pandemic. Mulți, din celelalte zone afectate, speră să devină realitate în 2021, după lansarea globală a vaccinurilor COVID-19.

Wuhan nu a mai raportat cazuri noi din 10 mai, după ce a suferit una dintre cele mai stricte carantine din întreaga lume. În ciuda relaxărilor, proprietarii de afaceri și restaurante din Wuhan sunt pesimiști. Aceștia spun că ar mai putea trece ceva timp până când creșterea cifrei de afaceri va compensa pierderile masive în timpul carantinei.

Orașul de 11 milioane de locuitori carantinat

Wuha este un oraș cu peste 11 milioane de locuitori. La momentul zero, autoritățile impuneau cea mai dură carantinare, după declanșarea pandemiei generate de COVID-19. Carantinarea era impusă pe 23 ianuarie, iar imaginile erau dezolante.

Blocaje rutiere, avioane, trenuri și autobuze interzise să intre în oraș. Aproape 3.900 din cele 4.634 de decese înregistrate de COVID-19 ale Chinei au avut loc în orașul industrial, Wuhan.

Deși instituită în 23 ianuarie carantina, s-a dovedit ulterior că pandemia fusese declanșat, de fapt, încă din finele lui noiembrie 2019. Acest lucru nu a fost recunoscut, inițial, de autoritățile chineze. După apariția unor documente clasificate, China era obligată să recunoască acest fapt, deși lucrurile nu au evoluat așa cum își doreau autoritățile chineze.

Studenți, muzicieni, artiști și tineri muncitori, coloana vertebrală a vieții de noapte a orașului, au povestit că au rămas blocați în casele lor de luni de zile, mulți folosind ocazia să se pregătească pentru o perioadă în care orașul își va reveni. Acum, viața de noapte din Wuhan a renăscut ca Pasărea Phoenix, din propria-i cenușă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI