Emmanuel Macron, prima apariție publică după ce a anunțat că este infectat cu COVID-19. Cum se simte în acest moment

Emmanuel Macron, prima apariție publică după ce a anunțat că este infectat cu COVID-19. Cum se simte în acest moment
Emmanuel Macron, infectat cu COVID-19 Sursă foto: leparisien.fr

Președintele Franței a fost testat pozitiv cu COVID-19, asta după ce a început să aibă primele simptome ale bolii. Președintele a intrat în izolare, imediat după ce a fost diagnosticat. Dacă starea de sănătate îi va permite, Emmanuel Macron dorește să se implice în probleme țării din izolare.

Cum se simte Brigitte Macron

Palatul Elysee a transmis în cursul zilei de ieri că Emmanuel Macron a contactat virusul nemilos, acesta aflându-se în izolare în aceste momente: „Președintele republicii a fost diagnosticat cu Covid-19, astăzi. Testul a fost făcut după apariția primelor simptome”, a fost mesajul transmis către popor.

Președintele „are simptome clasice: tuse și oboseală semnificativă„, a declarat joi seară purtătorul de cuvânt al Guvernului, Gabriel Attal. Acesta le-a promis cetățenilor transparență asupra stării de sănătate a șefului statului, testat pozitiv pentru coronavirus joi dimineaţă. Palatul Elysee a anunțat, în plus, că președintele are și febră.

Gabriel Attal a promis că francezii vor fi informați despre starea sa de sănătate și că, în acest sens, „transparența va fi regula”, fără a specifica în ce formă sau dacă va fi publicat un buletin de sănătate în fiecare zi.

Președintele francez a părăsit, joi seară, Palatul Elysee pentru a merge la reședința oficială a sa “La Lanterne”, din Versailles, „unde se poate izola și poate continua să lucreze”, au declarat reprezentanții Palatului Elysee.

Soția sa, Brigitte Macron, a fost testată negativ până în acest moment, rămânând la Palatul Elysee.

Cu câte persoane a intrat în contact Emmanuel Macron

Nu au fost puține persoanele cu care președintele Franței a intrat în contact, însă o anchetă a fost demarată de urgență.

„O urmărire a contacților săi direcți a fost organizată imediat, în această dimineață, de către organizațiile de sănătate”, a declarat Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Întrebat despre numeroasele întâlniri ale șefului statului în această săptămână, inclusiv un prânz și o cină la Palatul Elysee, cu mai mult de zece persoane, față de cele șase maxim recomandate, Gabriel Attal a estimat că președintele avea „ o atenție sporită față de măsurile de prevenție” și sigur ar fi contactat mult mai devreme, dacă nu ar fi fost atent la aceste aspecte.

La câteva ore după anunțul infectării sale cu COVID-19, joi seară, 17 decembrie, președintele Republicii a vorbit câteva minute în cadrul Conferinței umanitare naționale din 2020 pentru a închide evenimentul desfășurat la Quai d’Orsay. Prin urmare, șeful statului a apărut în fața ecranelor, îmbrăcat în negru și purtând o mască de protecție. Din păcate, Emmanuel Macron a părut vizibil obosit, cu dificultăți de respirație în timpul discursului.

Vezi imaginile video aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI